Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) е създала организация за подготовка и

...
Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) е създала организация за подготовка и
Коментари Харесай

Нанков увери депутатите, че АПИ е готова за зимата

Агенция "Пътна инфраструктура " (АПИ) е основала организация за подготовка и поддържане на републиканските пътища в зимни условия и са подхванати нужните ограничения за обезпечаване на сигурността на придвижването, заяви министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков Николай Нанков е министър на районното развиване и... към профила по време на парламентарния надзор.

Той уточни, че тази седмица се прави инспекция на готовността на техниката и съществуването на инертни материали и соли преди въвеждането на зимното поддържане според договорите с поддържащите компании, както и инспекция, обвързвана с недопускане дублирането на снегопочистващата техника за републиканската и общинската пътна мрежа.

Нанков посочи, че тази инспекция се реализира във всяко от 28-те регионални пътни ръководства в страната. Фирмите ще бъдат проверявани ежемесечно и ще бъдат налагани наказания при нарушавания на договорите за поддържане, сподели министърът.

Малко над 2000 машини, включително товарачни машини, снегорини, пясъкоразпръсквачи, роторни снегорини, лугоразпръсквачи, ще бъдат включени в зимното поддържане. Прогнозните средства за зимно поддържане на републиканските пътища са ориентировъчно сред 60 и 80 млн. лв. според от зимните условия, осведоми Нанков.

Проведена е към този момент междуведомствена среща по отношение на координацията и взаимоотношението по контрола на тежкотоварните транспортни средства и тяхната склонност за зимни условия.

Пътната организация е основала нужната организация за съответна и бърза реакция при влошени метеорологични условия, увери министърът. "Сега е слънчево, само че имахме спешна обстановка преди три седмици и добре се справихме ", разяснява министърът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР