Африканският съюз стана постоянен член на Г-20, включваща най-богатите и

...
Африканският съюз стана постоянен член на Г-20, включваща най-богатите и
Коментари Харесай

Африканският съюз стана постоянен член на Г-20

Африканският съюз стана непрекъснат член на Г-20, включваща най-богатите и най-могъщи страни в света. Това разгласи индийският министър председател Нарендра Моди на срещата на върха на блока в Ню Делхи в събота, съобщи Reuters.

Африканският съюз, континентална организация от 55 страни членки, в този момент има същия статут като Европейския съюз - единственият районен блок с пълноправно участие.

В своите встъпителни думи Моди предложения Африканския съюз, представляван от ръководителя Азали Асумани, да заеме място на масата на водачите на Г-20 като непрекъснат член.

" За мен е чест да поздравявам Африканския съюз като непрекъснат член на фамилията на Г-20. Това ще укрепи Г-20 и също по този начин ще ускори гласа на Глобалния Юг ", гласи известие в формалния акаунт на Моди в Twitter.
 Г-20 се спогажда за непрекъснато участие на Африканския съюз наедно с Европейски Съюз?
Г-20 се спогажда за непрекъснато участие на Африканския съюз наедно с Европейски Съюз?

Очаква се водачите на Г-20 да разгласят решението по време на срещата на върха

Други въпроси, които ще бъдат наранени на срещата, включват повече заеми за разрастващите се народи от многостранни институции, промяна на интернационалната дългова архитектура, регулации по отношение на криптовалутата и въздействието на геополитиката върху хранителната и енергийната сигурност.

Проектът от 38 страници, който беше публикуван измежду членовете, остави параграфа " геополитическа обстановка " празен - отразявайки дълбокото разделяне по отношение на войната в Украйна - само че 75 други параграфа демонстрират необятно единодушие по въпроси като криптовалутите и промените в многостранните банки за развиване.

Досега Г-20 включваше 19 страни и Европейския съюз, като членовете представляваха към 85% от международния Брутният вътрешен продукт, повече от 75% от международната търговия и към две трети от международното население.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР