Адвокатът му Стоян Баумайер обясни, че Васил Божков ще бъде

...
Адвокатът му Стоян Баумайер обясни, че Васил Божков ще бъде
Коментари Харесай

Изведоха Васил Божков от ВИП-а на летище София

Адвокатът му Стоян Баумайер изясни, че Васил Божков ще бъде отведен в Министерство на вътрешните работи болница за обзор, след което пред прокурор ще му бъдат предявени обвиняванията. Божков беше изкаран под засилена защита и качен в силноохранявани коли на Групово дело " Охрана " към правосъдното министерство, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Той се върна напълно непринудено и при първа опция, тъй като до 23 август той нямаше позволение от управляващите в Дубай да напуща страната от съображения за неговата сигурност ", разгласи по-рано юристът на Божков и добави, че предприемачът е бил арестуван за 24 часа.

Малко по-късно обаче от Софийска градска прокуратура прецизираха, че мярката за процесуална насила, наложена на Божков, е за период до 72 часа.

" На 25.08.2023 година обвиненият, разгласен за интернационално търсене, се е явил непринудено пред органите на Министерство на вътрешните работи на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Летище София ". В тази връзка СГП и Следственият отдел при СГП са подхванали всички законови условия по предявяването на обвиняванията по отношение на В.Б., като в границите на разпита му в качеството на обвинен той има право да даде пояснения ", обясниха от градската прокуратура. 

С оглед на това, че Васил Божков има качеството на очевидец по друго досъдебно произвеждане, по което са изпращани молби за интернационална правна помощ, които не са били изпълнени, следва призоваването на лицето за разпит в качеството му на очевидец по наказателното произвеждане, прибавиха от СГП.

Снимка: Булфото

Снимка: БТА

Снимка: БТА

Снимка: Булфото

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР