Администрацията на президента Джо Байдън ще обяви тази седмица, че

...
Администрацията на президента Джо Байдън ще обяви тази седмица, че
Коментари Харесай

САЩ обмисля да обяви бойкот на Зимната олимпиада в Пекин

Администрацията на президента Джо Байдън ще разгласи тази седмица, че държавни чиновници на Съединени американски щати няма да участват на Олимпийските игри в Пекин през 2022 година, като по този реализира дипломатически протест на игрите, заяви CNN.

Този ход ще разреши на Съединени американски щати да изпратят обръщение на международната сцена към Китай, без да пречат на американските спортисти да се състезават. Съветът за национална сигурност, който уединено разисква протеста, отхвърли коментар. Не се чака цялостен протест, което значи, че американските спортисти към момента ще имат право да се състезават.

През ноември стана ясно, че Съединени американски щати обмислят дипломатически протест на Зимните олимпийски игри в Пекин през 2022 година в символ на митинг против отношението на Китай към мюсюлманското малцинство уйгури. Това заяви тогава американският президент Джо Байдън.

Още през април представител на Държавния департамент съобщи, че Щатите водят диалози с основни съдружници за методите да стачкуват против неспазването на човешките права от страна на Китай.

И министър председателят на Англия Борис Джонсън преглежда опцията за дипломатически протест на Зимните олимпийски игри в Пекин.

Пекин си навлече интернационалните рецензии поради " огромната си стратегия за репресии " против членовете на мюсюлманското малцинство уйгури.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР