Администрацията на американския президент Доналд Тръмп забрани груповите учебни пътувания

...
Администрацията на американския президент Доналд Тръмп забрани груповите учебни пътувания
Коментари Харесай

САЩ затегна санкциите към Куба

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп забрани груповите образователни пътувания до Куба, като по този начин отряза една от главните аргументи на американците да посещават острова. Този ход идва, с цел да накаже по този начин наречената „ дестабилизираща роля ” на Куба в района. Вчера министерството на финансите забрани износа на лодки и частни самолети към страната.


Краят на груповите просветителни пътувания най-вероятно ще нанесе тежък удар върху американския туризъм на острова, който се усили стремително, откакто някогашният президент Барак Обама се опита да облекчи половинвековното ембарго против комунистическото държавно управление през 2014 година

„ Куба продължава да играе дестабилизираща роля в Западното полукълбо като обезпечава комунистическо наличие в района и поддържа американските съперници като Венецуела и Никарагуа и симулира неустойчивостта и подкопава върховенството на закона и потиска демократичните процеси ”, съобщи финансовия министър Стивън Мнучин.

„ Тази администрация е направила стратегическо решение да обърне разхлабването на кубинските наказания и други забрани за кубинския режим. Тези дейности ще ни оказват помощ да държим американските долари отвън ръцете на кубинските военни, разузнаване и служби за сигурност ”, се споделя от министерството.

Действието на финансовото министерство не разрешава „ груповите обучителни пътувания ” - конструкция, която разрешава на туристическите организации да провеждат елементарни американски туристи в " просветителни групи ", които при визитата си в Куба прекарват известно време на продан с кубинци.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР