Администраторите на Twitter ще блокират публикуването в платформата на микроблога

...
Администраторите на Twitter ще блокират публикуването в платформата на микроблога
Коментари Харесай

Twitter блокира рекламите от акаунтите на Russia Today и Sputnik

Администраторите на Twitter ще блокират публикуването в платформата на микроблога на реклами, качвани от сметки на съветските медии Russia Today (RT) и Sputnik.

Решението влиза в действие неотложно. То е взето въз основа на заключението на разследващата общественост в Съединени американски щати, че двете медии са се опитвали да се намесят в изборите в страната през 2016 година по поръчка на съветското държавно управление.

Същевременно 1,9 милиона $, извоювани от Twitter при продажбата на реклами за Russia Today и Sputnik, ще бъдат дарени за благотворителни цели.

Русия приема днешното решение на компанията като " нападателна стъпка, подхваната под натиска на специфичните служби на Съединени американски щати и ще вземе ответни ограничения ".

Приемаме това като следващата нападателна стъпка, целяща блокиране на активността на съветската телевизия RT, която е резултат от напън от представители на американския ръководещ хайлайф и специфичните служби. Естествено, ще последват ответни ограничения, съобщи говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова.

По думите й възпрепятстването на работата на съветски медии, в това число посредством арсенала на специфичните служби, свидетелства за жестоко нарушаване от страна на Съединени американски щати както на интернационалните, по този начин и на вътрешните закони, които подсигуряват свободата на словото.

Присъединяването на частни корпорации към тази акция е удостоверение за невиждана офанзива на американските силови структури над медиите, добави Захарова.

Миналия месец Twitter разгласи, че са блокирани към 200 съветски акаунта след следствие на опити за онлайн интервенция в изборите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР