Adelaide International 2, осминафиналАндрей Рубльов – Танаси Кокинакис 4-6, 6-3,

...
Adelaide International 2, осминафиналАндрей Рубльов – Танаси Кокинакис 4-6, 6-3,
Коментари Харесай

Кокинакис елиминира и Рубльов след оспорван двубой в Аделаида


Adelaide International 2, осминафинал

Андрей Рубльов – Танаси Кокинакис 4-6, 6-3, 3-6

Танаси Кокинакис записа нова популярна победа на ATP 250 шампионата в Аделаида, елиминирайки първия подложен Андрей Рубльов на осминафиналите. Световният №110 позволи равнене на сетовете, пропилявайки два брейкпойнта в края на втория, само че все пак бе на доста високо равнище в заключителната част и още веднъж зарадва своите съграждани.

Следващото затруднение пред Кокинакис ще бъде шестият в схемата Миомир Кецманович.

Австралиецът имаше съществено преимущество на начален удар, като записва повече асове (17-10) и по-малко двойни неточности (1-4). Кокинакис завоюва 86% от точките си на първи сервис (38/44) и осъществя два от петте си брейкпойнта (40%), до момента в който Рубльов оползотвори единствения късмет за пробив, до който доближи.

Началото бе доста по-добро за Кокинакис, който даде единствено две точки в първите си два сервис гейма, като в това време проби и по този метод поведе с 3-1. Рубльов опита да отговори с обичаното си оръжие – мощни офанзиви с форхенд от главната линия, само че австралиецът бе квалифициран за това и не разреши на международния №6 да стигне до брейкпойнт, надделявайки с 6-4 в откриващата част.

Вторият сет протече по подобен метод, само че при разменени функции. Агресията на Рубльов стартира да се отплаща и той пласира няколко форхенд уинъра по диагонала, като това му оказа помощ да натрупа стабилен задатък от 4-1. В деветия гейм Кокинакис можеше да върне интригата, само че пропусна две благоприятни условия за пробив и съветският тенисист завоюва подаването си за 6-3.

Това обаче не обезвери Кокинакис, който продължаваше да се движи доста по-добре по корта и да показва доста въодушевен и атрактивен тенис. Световният №110 съумя да реализира доста значим пробив, след който поведе решително с 4-1. В последните минути от дуела австралиецът сподели известни съмнения и пропусна мачбол, само че незабавно по-късно стигна до нова опция, при която оформи крайното 6-4, 3-6, 6-3 по-късно под два часа игра.

Това обаче не бе единственият забавен резултат през днешния ден. Вторият в схемата Пабло Кареньо Буста също завърши присъединяване си в конкуренцията след проваляне от международния №84 Сону Куон.

Всички резултати от днешния ден:

Джон Милман – Алехандро Давидович Фокина 3-6, 3-6

Томи Пол – Джак Дрейпър 4-6, 4-6

Марк-Андреа Хюслер – Карен Хачанов 4-6, 4-6

Меканзи Макдоналд – Майкъл Имер 6-3, 6-7(2), 3-6

Сону Куон – Пабло Кареньо Буста 3-6, 6-4, 6-4

Роберто Баутиста Агут – Робин Хаазе 6-3, 3-6, 6-3

Джейсън Къблър – Миомир Кецманович 7-5, 6-7(1), 4-6

Андрей Рубльов – Танаси Кокинакис 4-6, 6-3, 3-6
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР