ADATA Legend 750 е представител на средния клас NVMe дискове,

...
ADATA Legend 750 е представител на средния клас NVMe дискове,
Коментари Харесай

ADATA Legend 750 – NVMe диск за по-бърз работен компютър


ADATA Legend 750 е представител на междинния клас NVMe дискове, предопределен за ускорение на работния компютър (снимки и видео: Мария Малцева / TechNews.bg)

Лесно инсталиране, нараснала продуктивност, неустоима цена – по този начин в резюме може да се опише ADATA Legend 750: бърза SSD памет за реализиране на висока продуктивност при работните настолни и мобилни компютри.

ADATA е марка, известна със своите бързи и ценово-достъпни памети и устройства за предпазване, включително SSD дискове – и външни, и вътрешни. Legend 750 е част от огромната серия Legend, при която колкото по-голямо е цифрата в името, толкоз по-високи скорости на четене и писане радват потребителя.

Неотдавна ви запознахме с Legend 710, който се отличава със скорости на четене/запис надлежно 2400/1800 MB/s, както и с Legend 840, където пък скоростта на четене/запис доближава впечатляващите 5000/4500 Mbps. Е, моделът Legend 750 застава по средата сред тях – това е NVMe SSD, който предлага добра продуктивност на налична цена.



Вярно е, че Legend 750 не смайва с нещо изключително, не чупи рекорди; неговата задача не е такава. Той има за цел да предложи възстановяване на продуктивността на работните компютри за консуматори, които към този момент усещат потребност да се отърват от мудността своите машини, само че това би трябвало да се случи в границите на тъничък бюджет.

Със скорости на трансфер от 3500/3000 MB/s този модел оказва помощ на компютъра да зарежда операционната система и приложенията бързо или да „ сдъвква ” огромни задания елементарно и „ незабелязано ”, даже и игри.

По-малко топлота

Комплектът идва в семпла опаковка, като в кутията има две „ кревати ” – едно за самата памет и едно за спомагателния тъничък алуминиев нагревател, който може да бъде прикован към горната част на SSD устройството. Той е планиран да подсигурява 15% понижение на температурата на устройството по време на работа. Оцветен е в присъщ яркосин цвят, в духа на другите памети от групата Legend.

За настолни системи и преносими компютри

Legend 750 е предопределен за инсталиране на стационарни компютри, само че е подобаващ и за надграждане на преносими компютри. За да отговори на условията за продуктивност на SSD-то, компютърът би трябвало да има интерфейс PCIe Gen3 x4. Факт е, че това не е най-новата технология – по-стара е спрямо Gen4, само че въпреки това е добра вест, тъй като значи, че модулът може да се употребява и на малко по-стари компютри.

Параметри, криптиране и ръководство

Legend 750 е основан на 3D TLC NAND съставни елементи със SLC кеш памет, DRAM памет, 256-битова отбрана на данните „ от край до край ” и система за надзор на грешките (LDPC ECC). Всичко това следва да води до по-добра продуктивност, по-малко неточности при запис и четене и като цяло по-дълъг живот на продукта.

Осигурена от ADATA, профилираната „ кутия с принадлежности ” SSD ToolBox дава спокойствието, че потребителят разполага с най-новия фърмуер за оптимална продуктивност. Системата разрешава наблюдаване на редовността на устройството и оставащия живот посредством средства за самонаблюдение, разбор и отчитане (наречени още S.M.A.R.T.). Инструментът също по този начин разрешава да се наблюдават в действително време настоящата работна температура, потенциал и общо употребявано пространство.

Освен това са налични диагностични принадлежности за инспекция на положението на устройството, инструмент за оптимизация, предопределен да усъвършенства продуктивността с течение на времето, както и алтернатива за конфигурация на операционна система за оптимална поддръжка на устройството и приемане на предизвестие за необикновена температура.

Капацитети и скорости

ADATA предлага Legend 750 единствено в две разновидности – 512 гигабайта и 1 терабайт. И двете са със същата продуктивност: до 3500 мегабайта/секунда при четене и до 3000 мегабайта/секунда при запис. Входно-изходните интервенции (IOPS) също са високи, като устройството е в положение да обезпечи до 480 хиляди IOPS в секунда при четене на 4K файл, а при запис – към 260 хиляди IOPS.

Подобни параметри вероятно няма да са задоволителни за потребление на PlayStation 5, само че за тази цел има по-скоростни решения като Legend 840. Моделът 750 е планиран най-вече за ускорение на ежедневната работа на работни компютри и не инцидентно идва със слоганa „ разпали творчеството ”.

Общо усещане

ADATA Legend 750 е полупроводников диск, предопределен за тези, които търсят метод да обновят своя компютър за по-висока продуктивност, само че не се нуждаят от „ свръх-производителност ”. Този модел не е умислен за гейминг, тъй че най-вероятно няма да отговори на високите упования на геймърите, само че предлага забележителна продуктивност за ежедневната креативна работа.

Моделът 750 разчита на интерфейс PCIe Gen 3, който е постоянно срещан в множеството компютри, а това значи, че е съчетаем с доста от работещите машини из домовете и офисите на хората. Накратко, това е представител на междинния клас NVMe дискове и ще свърши отлична работа на междинния консуматор, нуждаещ се от ускорение на своята работна машина.

Наличност и цена

ADATA Legend 750 е наличен за покупки в комерсиалната мрежа у нас от сътрудниците на тайванския производител. Устройството се предлага на цена към 260 лева с включен Данък добавена стойност за модела с потенциал 1TB и гаранция 5 години. Вариантът 500GB коства към 140 лева.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР