ADAC проучи въпроса как виждат шофьорите на електрически автомобили ситуацията

...
ADAC проучи въпроса как виждат шофьорите на електрически автомобили ситуацията
Коментари Харесай

Шофьорите на електромобили са недоволни от ситуацията със зареждането

ADAC изследва въпроса по какъв начин виждат водачите на електрически коли обстановката с зареждането им в Германия? Резултатът - съвсем 40 % не са изключително удовлетворени от нея при дълги пътувания. Освен това респондентите биха желали, наред с други неща, по-нататъшно разширение на инфраструктурата за зареждане, опростяване на процесите, по-надеждни зарядни станции, както и по-ниски цени и по-бързо зареждане.

Интересно е че единствено към четвърт от запитаните (23 процента) се тормозят да не стигнат в точния момент до идната станция за бързо зареждане. Страхът от непълен пробег наподобява е проблем на първо място за тези, които към момента не имат електромобил.

Респондентите подлагат на критика и цените - 27 % споделят, че те намират не са подобаващи, две трети даже се притесняват, че зареждането ще става още по-скъпо в бъдеще. Има и място за усъвършенстване в обработката на платежните процеси - ad hoc /за тази цел, временно/ заплащанията с елементарни джиро, дебитни или кредитни карти посредством читател на карти биха създали процеса на заплащане по-лесен с 67 %. Съгласно новата разпоредба за таксуване, новите публични зарядни станции би трябвало да бъдат оборудвани с четци за дебитни и кредитни карти от средата на 2023 година

Потребители като ADAC също са сериозни към ценообразуването на станциите за бързо зареждане. „ Шофьорите на електрически коли постоянно не могат да видят кои цени в действителност се таксуват в зарядните станции, а в някои случаи цените за ad-hoc зареждане са два пъти по-високи от тези за договорни клиенти “ - споделя софтуерният президент на ADAC Карстен Шулце - „ С оглед на разликите в цените и сложността на цените, клиентите не могат да изчислят разноските за развой на таксуване. Според нашето изследване единствено 38 % от запитаните считат, че информацията за разноските, направени за ad-hoc таксуване, е задоволителна. “

Една трета от респондентите към този момент са имали проблеми с намирането на станции за бързо зареждане - аргументите за това нормално са дефектирали зарядни станции, несъответстваща табела или неприятна видимост. 32% декларират, че опитите им за зареждане от време на време или даже по-често са се проваляли. Наред с други неща, те означават проблеми като неработещи станции за зареждане, проблеми с активирането или декларират, че карти за зареждане или приложения не са били признати.

За доста респонденти водачите, които не освобождават колонката бързо след зареждане, също са изключително досадни. Почти три четвърти споделиха, че биха били за такса за блокиране, в случай че електронен автомобил заема място за зареждане при дълги пътувания откакто е зареден.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР