ад 130 души са арестувани при протестите на „жълтите жилетки”

...
ад 130 души са арестувани при протестите на „жълтите жилетки”
Коментари Харесай

Сълзотворен газ и арести на протестите в Париж

ад 130 души са задържани при митингите на „ жълтите жилетки” в събота преди обед във френската столица Париж. Специални сили на полицията и жандармерията използваха и сълзотворен газ против стачкуващите в западната част на Париж.

Във френската столица се организират две демонстрации

като част от Националния ден на митинга на „ жълтите жилетки”, които се събраха на площад Ваграм, откъдето трябваше да стартира шествие. Група радикални стачкуващи, обаче, се пробваха да изоставен площада в противоположна на плануваното шествие посока – към Шанз-Елизе, където демонстрациите са неразрешени.

За да не разреши неразрешения митинг, огромна група от служители на реда – към 100 души, незабавно употребява сълзотворен газ.

Като част от превантивните ограничения против ескалация на напрежението на площада,

полицията арестува над 130 души, някои от които с оръжие .

И към този миг протестите на площад Авеню в Париж не престават, а полицията употребява сълзотворен газ. Агресивни стачкуващи замерят полицията с камъни и палят кофите за отпадък.

Втората проява, която се организира по същото време, минава умерено. На нея протестиращите упорстват за по-високи заплати, преустановяване на всеобщите съкращения в предприятията, и по-висок витален стандарт като цяло.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР