Абсолютно всеки е наясно, че козметичната индустрия налива несметни средства

...
Абсолютно всеки е наясно, че козметичната индустрия налива несметни средства
Коментари Харесай

Баламосват ли ни с рекламата за козметика? Ето какво трябва задължително да знаете, за да се грижите добре за кожата и косата си

Абсолютно всеки е наясно, че козметичната промишленост налива несметни средства за реклама на продуктите си. Задължително ли е обаче да се влияем при пазаруване на козметика от това, което сме видели на екрана, чули по радиото или прочели в някоя листовка? Или от типа на опаковката на продукта. При всички положения ни се желае някой да ни помогне в избора. Ето какви заблуди за козметиката разкриват гримьори, козметици и визажисти. Колкото по-известна марка, толкоз по-добре. Ефективността на даден козметичен артикул се обуславя от химическия му състав. Нито марката, нито компанията производител, нито цената на препарата – нищо не го прави автоматизирано ефикасен. Всичко зависи от състава на продукта и поносимостта на кожата ви към него. Анти-ейдж козметиката съществува. Както на млади години, по този начин и в по-зряла възраст е значимо да определите вида на кожата си и да употребявате подобаващите за себе си средства. За страдание крем срещу стареене още не е открит. Когато приказват за анти-ейдж козметика, маркетолозите имат поради средства, които оказват помощ да прикриете пигментацията и да извършите бръчките по-малко забележими.

За кожата към очите е необходим специфичен крем. Кремът към очи по нищо не се разграничава от останалите кремове, единствено по това, че се продава в по-малка тубичка и коства повече. Надписът „ внимавайте да не попадне в зоната към очите “ приемайте безусловно: кремът не трябва да попада в очите ви. Много е просто. От целулит можем да се избавим благодарение на крем. Ако крем, премахващ целулита съществуваше, списанията щяха да спрат да употребяват фотошоп. На този стадий не съществуват никакви доказателства, че каквито и да било козметични съставки оказват помощ да се избавим от целулита. Ефективно против него работи фитнесът, диетите и апаратните процедури, които работят на подкожните мазнини. Но от кремовете няма никаква изгода. Органичната козметика е по-добра от елементарната. „ Органичното “ е мощен маркетингов номер, обаче съществуването на органични съставки в даден артикул не е гаранция за успеваемост. Тъй наречената „ органична козметика “ може да е безвредна, заради липса на рискови химически съставки, само че това не я прави безусловно ефикасна. А също така производителите премълчават за химията в състава, която е нужна, с цел да се запази потребното деяние на органиката. Крем може да ни избави от мимически бръчки. Няма крем, който да отстрани бръчки и тъмни кръгове, или да върне еластичността. Никой крем не може да се съпостави по деяние с ботокс или инжекционните препарати. Уви, към този момент просто не е фиктивен крем, който да ни избави от мимическите бръчки, отпущането на кожата и загубата на разтегливост. Слънцезащитният крем е единствено за плажа. Слънцезащитният крем е основният ви асистент в битката с бръчките, пигментните петна, загубата на разтегливост и колаген. Не го забравяйте нито през октомври, нито през декември. Може да е овлажняващ крем със SPF или тонален крем със SPF или специфичен слънцезащитен артикул,  основното е да съдържа цинков оксид, титатинум диоксид или авобензон. Шампоанът защищава от косопад. Каквито и чудеса да ви дава обещание рекламата или опаковката на шампоана, не им вярвайте. Шампоанът не въздейства на положението на косата ви. Неговата задача е да я измие. Нито марката, нито съставът има значение. Шампоанът прекарва прекомерно малко на главата ви, с цел да може косъмът да усвои каквито и да било потребни или екзотични съставни елементи. За косата се грижи балсамът и маските. Скъпата багра за коса не предизвиква щета. Действието на боята за коса се показва в разрушение на пигмента на косъма и внедряването на багрилото. Ако боята е устойчива, пигментът стои на косата до три месеца, в случай че е неустойчива – седмица. Коя багра не би предизвикала щета? Онази, която не унищожава пигмента на косъма. Но тогава от нея няма да има резултат. Изводът е, че всички бои работят еднообразно, нито една (като изключим натуралната къна) не е безвредна за косата.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР