а много хора, компании и институции пандемията промени начина, по

...
а много хора, компании и институции пандемията промени начина, по
Коментари Харесай

Промененият свят затруднява изкуствения интелект

а доста хора, компании и институции пандемията промени метода, по който виждат света. Промените в живота на хората ще продължат несигурно време, а някои съображения може да останат трайно в съзнанието на мнозина. Всичко това се отразява освен на хората, само че и на изкуствения разсъдък, оповестява онлайн изданието ZDNet.

Оказва се, че логаритмите мъчно възприемат новите действителности. Причината е, че те нормално се създават в съответна ниша и по избран метод. Информацията, посредством която са подготвени, е основала избран метод, по който те проучват и опознават света.

Сега тази информация е друга, методът на разбор обаче не е. Според шефа на лабораторията за изкуствен интелект на MIT и IBM Дейвид Кокс, това може да сътвори съществени опасности. "Ако не разбираш какво се случва вътре в модела и продължаваш да въвеждаш данни, може да получиш радикално разнообразни резултати. Моделът би трябвало да пресъздава структурата на света, само че няма гаранция, че ще продължи да работи, в случай че светът се промени ", споделя Кокс.

Според него пандемията демонстрира още веднъж, че е доста значимо по какъв начин е построен един логаритъм. Той не би трябвало да е затворен като черна кутия и да е изолиран. Вместо това би трябвало да е с по-всеобхващащ модел, посредством който да може да схваща повече елементи и разнообразни нюанси, по този начин както би направил и действителен човек в собствен разбор.

Това ще разреши на изкуствения разсъдък и да изяснява по-добре за какво е взел даденото решение. Това е от основно значение, тъй като ще разреши на хората да се доверяват на технологията и да я схващат по-добре. В момента точно неналичието на доверие и схващане забавя навлизането на изкуствения разсъдък по-масово.

Кокс счита, че към този момент е реализирано задоволително посредством нишовия изкуствен интелект и идната стъпка е към "широкия изкуствен интелект ". Тази технология може да се сътвори посредством по-добро съдействие и взаимна работа сред науката и промишленостите, които да синхронизират действителностите и упованията си. Само по този начин технологии, които работят добре в лабораторни условия, ще могат да дават отговор на упованията и в действителния свят.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР