9 кредитни институции са подали документи за участие за избор

...
9 кредитни институции са подали документи за участие за избор
Коментари Харесай

9 банки с интерес към новата програма на Фонда на фондовете

9 кредитни институции са подали документи за присъединяване за избор на банки-партньори за осъществяване на финансовия инструмент по новата процедура. Общите спомагателни средства, които Фондът на фондовете ще даде за Гаранционен предел, възлизат на 96 170 000 лева, като декларираният от банките интерес надвишава доста този размер, оповестиха от МФ.

Програма „ Възстановяване " дава опция на дееспособните компании да продължат да се развиват. Условията на гаранцията подсигуряват заемите да бъдат отпускани в къси периоди, с минимална административна тежест и без нужда от материалното им застраховане, съобщи БГНЕС.

Фондът на фондовете ще поеме до 50% от кредитния риск на банките сътрудници, произлизащ от основания от всяка от тях портфейл от нови заеми за дребни и междинни предприятия (МСП), с покритие на гаранцията от 80% за всеки самостоятелен заем.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
ОББ подписа съглашение с Фонда на фондовете за изменение и...

Ето главните преимущества по Програма „ Възстановяване “:

- Достъпът до бизнес заеми на възможни български МСП с най-малко 3-годишна история;

- Без условие за материални обезпечения; негарантиран заем, като се изключи персонални гаранции, предоставени от собствениците;

- Получаването на утвърждение и опция за асимилиране в съкратени срокове;

- Възможността за договаряне на 12-месечен гратисен период;

- Разсрочването на изплащането по главница до 84 месеца;

- Минимизирането на административната тежест за клиента;

- Възможността за приемане на финансиране до 3 млн. лева, само че не повече от 70% от оборота за 2019 или 2020 година, съгласно това за коя от годините оборотът е бил по-голям; до лимита, избран по de minimis.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР