87-годишна жена от Добрич е предала на телефонни измамници 25

...
87-годишна жена от Добрич е предала на телефонни измамници 25
Коментари Харесай

Жена от Добрич предаде над 35 000 лева на телефонни измамници

87-годишна жена от Добрич е предала на телефонни измамници 25 000 канадски $ (над 35 000 лева). Сигнал за случая е подаден в 19:20 часа на 23 ноември от чиновник на Първо районно полицейско ръководство, сподели представителят на Районната прокуратура в Добрич Даниел Илиев.

Същия ден, в интервала сред 14 и 18 часа, потърпевшата е получила позвъняване на домашния си телефон от жена, представяща се за служител на реда. В диалога тя изяснява на пострадалата, че се прави профилирана полицейска интервенция за залавяне на незаконна група, като е поискала подпомагане.

Последвало второ телефонно позвъняване от чужд мъж, който се е показал за началника на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Добрич. Той декларира на потърпевшата, че тя би трябвало да съобщи всичките пари, които съхранява в дома си. Смятайки, че оказва помощ на полицията, дамата събира съхраняваните в дома си пари и ги изхвърля с торба през прозореца на жилището си.

Илиев признава, че зачестяват още веднъж случаите на телефонни измами. От началото на юни до 23 ноември, са регистрирани 12. Има и три случая на измами в интернет, осъществени посредством подправени профили.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР