86-годишният свети отец беше откаран в римската болница Джемели вчера

...
86-годишният свети отец беше откаран в римската болница Джемели вчера
Коментари Харесай

Папата прекарал спокойна нощ в болницата, лекарите са оптимистични

86-годишният свети отец беше откаран в римската болница " Джемели " през вчерашния ден и беше диагностициран с респираторна зараза, която изисква " няколкодневно " лекуване, оповестиха от Ватикана, съобщи Ройтерс.

Грижещият се за него медицински личен състав " е доста оптимистично надъхан ", че в случай че не се стигне до изненади, Франциск може да бъде изписан в точния момент за честванията на католическата Цветница на 2 април, заяви AНСА, цитирайки неназовани източници от болничното заведение.

Палмовата неделя бележи началото на седмица от церемонии до Великден, който тази година католиците честват на 9 април.

Здравето на Франциск е обект на засилено внимание през последните две години, през които той претърпя интервенция на дебелото черво и стартира да употребява инвалидна количка или бастун поради хронични болки в коленете.

Последната хоспитализация на папата съживи спекулациите за възможна оставка по здравословни аргументи по прилика с историческия казус с починалия му предходник Бенедикт Шестнадесети.

Запитан в изявление на 12 март по излъчващата на италиански швейцарска телевизия RSI какво положение би го предиздвикало да се отдръпна, Франциск отговори: " Умора, която не ти разрешава да виждаш нещата ясно. Липса на изясненост, на умеене да преценяваш обстановки ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР