86-годишният пенсиониран бивш британски лекар Майкъл Ъруин, който от години

...
86-годишният пенсиониран бивш британски лекар Майкъл Ъруин, който от години
Коментари Харесай

Лекар разкри защо планира собствената си смърт, въпреки че не страда от сериозна болест

86-годишният пенсиониран някогашен английски доктор Майкъл Ъруин, който от години води борба за разрешаването на евтаназията и даже се е опитвал да оказва помощ на пациенти в тази посока, в този момент е решил да възнамерява личната си гибел, която да се извърши със съдействието на здравно лице, оповестява " Мирър ". Изненадващо за всички, Майкъл Ъруин няма неизлечимо заболяване, което да го накара да провежда авансово гибелта си, въпреки да има бъбречна непълнота и проблеми с кръвното налягане.

Бившият доктор желае смяна в законите и да му бъде разрешено да бъде асистиран от различен доктор, който в даден миг да му даде медикаменти, които да му отстранен каквито и да е болки и постепенно да го докарат в положение на кома.

Ъруин, който живее в Съри, Англия, със своята партньорка, споделя: " Вече съм на 86 години и пребивавам евентуално последните си месеци, доста от хората, родени като мен през 1931 година към този момент не са сред живите. Не желая просто да чакам мъчителния си край и да пострадвам извънредно от самото начало, до момента в който настъпи гибелта. Не усещам горест за това, че мога да умра, имах прелестен живот и дори не преставам да му се веселя, пътувам и се веселя на пътешествията си по света ".



Майкъл Ъруин има три деца и 8 внуци, само че упорства, че желанието му за планувана гибел е обвързвана и с желанието му да не се трансформира в " товар " за най-близките си и да не ги тормози ненужно.

" Не желая обичаните ми хора да ме запомнят като немощна, разнебитена персона, в каквато сигурно бих се трансформирал, в случай че не ми бъде дадена опция за асистиран и плануван завършек на живота си ", споделя още 86-годишният британец.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР