85% от украинците при никакви обстоятелства не са готови да

...
85% от украинците при никакви обстоятелства не са готови да
Коментари Харесай

85% от украинците са против териториални отстъпки на Русия

85% от украинците при никакви условия не са подготвени да създадат териториални отстъпки на Русия. Това демонстрират резултатите от на Киевския интернационален институт по социология, оповестени на 2 януари,.

В същото време 8% от интервюираните считат, че в името на бързото възобновяване на мира и запазването на независимостта Украйна може да се откаже от част от своите територии.

6% от интервюираните са се затруднили да отговорят.

„ Във всички райони на Украйна безспорното болшинство от популацията е срещу всевъзможни териториални отстъпки. Дори измежду жителите на изток, където се водят яростни боеве, 80% са срещу отстъпки (само 9% са подготвени на отстъпки), а измежду жителите на юга 82% са срещу отстъпките (готови - единствено 10%) “, споделят социолозите.

Проучването е извършено от 4 до 27 декември измежду украинци на възраст над 18 години във всички райони на страната, с изключение на окупираните територии. Общо 2005 респонденти са интервюирани посредством телефонни изявленията благодарение на компютър. Не са интервюирани жители, отпътували в чужбина след 24 февруари. Статистическата неточност на такава извадка не надвишава 2,4% за индикатори, близки до 50%; 2,1% - при индикатори близки до 25%; 1,5% - при индикатори близки до 10%; 1,1% - при индикатори близки до 5%.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР