„За първи път на обучението участват всичките държави, които трябва

...
„За първи път на обучението участват всичките държави, които трябва
Коментари Харесай

Бойко Борисов: България води една действително балансирана политика на мир и сътрудничество на Балканите

„За първи път на образованието вземат участие всичките страни, които би трябвало да вземат участие – Съединени американски щати и всичките 9 балкански страни. България води една фактически уравновесена политика – на мир, на дружба, на съдействие на Балканите. Благодаря на сътрудниците от Турция, Гърция, Сърбия, Черна гора, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Румъния и Съединени американски щати. Мисля, че е едно положително обучение, в екипите вземат участие от всички страни – те са смесени, което демонстрира доста добра координация“. Това сподели министър председателят Бойко Борисов на образователния полигон „Ново село“ край Сливен, където следи демонстрации на военното обучение „Тракийския меч 2018“.

„Пази боже от терористични набези и актове. Подготвя се смяна в закона, тъй че силите да имат единно командване, да увеличим щата, по този начин и по този начин се дават толкоз пари за въоръжаване и заплата, да им вземем спомагателна техника, министърът ще направи списък“, изясни той.

„За страдание предходната година им бяхме дали пари за казармата в Црънча, само че какво проектираха, какво направиха, най-после върнаха парите в бюджета. Така че новото формирование, в случай че стане бързо, парите непосредствено ще ги дадем на тях да си създадат една казарма, каквато сме им дали обещание. Обещали сме им казарма, а казарма няма – това би трябвало да се поправи“, изрично съобщи Борисов. „Парламентът има думата, когато предложи, ще има съвет при Каракачанов“, сподели още министър-председателят.



„Поздравявам всички момчета, управлението, мисля, че останахме удовлетворени от метода, по който са тренирани и най-важното е, че нямаме никакви катастрофи при такива учения с бойни патрони, с гърмежи. В Народното събрание одобриха първия закон, върви вторият закон за хората с увреждания, видяхте бюджета – 150 млн. повече. Така че, което сме поели като ангажимент, се прави“, заяви Борисов.

„Аз в границите на демокрацията не мога да кажа на никой да не протестира“, съобщи министър председателят във връзка митингите против Валери Симеонов. „Като ангажимент това, което поехме Министерският съвет и Народното събрание, е изпълнено в цялостен размер в пъти повече в сравнение с по време на ръководство на Българска социалистическа партия, толкоз мога да кажа“, приключи министър председателят.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР