„Имах, той ми е вроден, да го развия в някаква

...
„Имах, той ми е вроден, да го развия в някаква
Коментари Харесай

Юлия Станкова изпълни мечтата си да създава красиви творби на изобразителното изкуство

„Имах, той ми е присъщ, да го развия в някаква посока. Но едно е да имаш гений, друго е да го развиеш, да знаеш накъде да потеглиш с този гений и в работа на какво да го използваш. И аз взех решение, че е най-добре да го употребявам за това, което ме притегля, а ме привличаше византийското изкуство “,  сподели за БНР Юлия Станкова, художник.

Тя е приключила Минно-геоложкия университет, така като  не са я приели в Художествената академия. Има и второ висше обучение от Богословския факултет на „ Софийския университет „ Свети Климент Охридски “.

„ Аз да си призная не съм се осмелява до момента да обрисувам Възкресението на Христос. Признавам, че не съм го правила до момента. Твърде огромно е това за мен и аз избирам да върша нещо по-малко, по-интимно за мен, а също по този начин и за индивидът, който по-късно ще гледа моята картина “, добави в предаването „ Графити по въздуха “ Юлия Станкова.

Тя съобщи, че до момента е направила 50 изложения.

„ Аз не съм доста работлив художник. По този метод съумявам да дойда на себе си. Всяка галерия е една крачка, прави човек една крачка  и би трябвало да има някаква заварка ,  да има някаква концепция и нещо, което да обосновава появяването на тази галерия, а за това е належащо време. Аз не желая да върша доста изложения, а малко, само че да има смисъл от тях “.

Повече можете да чуете в звуковия
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР