82-ма ученици от 1 до 12 клас се включиха в

...
82-ма ученици от 1 до 12 клас се включиха в
Коментари Харесай

Приключи националният кръг от олимпиадата по гражданско образование

82-ма възпитаници от 1 до 12 клас се включиха в националния кръг на олимпиадата по гражданско обучение, който се организира в Трявна. Излъчени бяха 14 лауреата, а въпросите, които решаваха учениците, бяха свързани с тероризъм, директна народна власт и неизвинените отсъствия в учебно заведение, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието.

В трета възрастова група (от 9 до 12 клас) конкуренцията се реализира на два стадия. Учениците първо показаха гражданската си позиция по един от трите заложени проблема, по-късно трябваше да защитят плановете си пред оценяващата ги комисия и да дават отговор на въпроси.

Първата тематика " Терористична опасност " беше отдадена на ограниченията за сигурност, които подхващат страните след атентатите на 11 септември 2001 година и до каква степен те не нарушават правата на жителите. Втората беше обвързвана с директната народна власт. Третият проблем беше по настоящ проблем от българското обучение - огромният брой деца, които не посещават учебно заведение.

Излъчени бяха 14 лауреата с отлични оценки. С най-вече точки са дванадесетокласниците Патрисия Господинова от II АЕГ " Томас Джефърсън ", Кристин Колева от СМГ " Паисий Хилендарски ", Руси Карарусинов от НПМГ " Акад. Любомир Чакалов ", Божанка Бонева от ППМГ в Казанлък, Вероника Перфанова и Кирил Шахъмов от ППМГ в Сливен и Мелек Дауд от СУ " Н.Й.Вапцаров " в Силистра.

Елена Георгиева Петрова от ПГТ " Проф. Асен Златаров " в Пловдив не стана лауреат, защото е ученичка от 11 клас, само че при отбраната на своя план " Да се заслушаме " завоюва оптималните 100 точки и зае трето място в крайното класиране.

Във втора група – от пети до осми клас, на първите три места са седмокласникът Симеон Маринов от ППМГ " Нанчо Попович " в Шумен с план " Денят на шоколада ", шестокласничките Мария Георгиева и Никол Дамянова от ОУ " Васил Левски " във Враца, чиито планове са " Земята желае да ни каже нещо " и " Дали ще бъдем равнодушни, в случай че знаем, че "

В първа група – от първи до четвърти клас, второкласничката Ралица Иванова от ОУ " Васил Левски " в Разград е с най-вече точки за план " Пазители на пътя ", следвана от Петина Петкова от ОУ " В. Левски " във Враца трети клас, с план " Градината на другите " ). Галена Чанева " от СУ " Христо Смирненски " в Карнобат с план " Нека всички приказваме светлия език на добротата " и Магдалена Арсенова от 126 ОУ " П. Ю. Тодоров " в София с план " Деца оказват помощ на деца " са на трето място с идентичен брой точки.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР