80-годишна жена дари пенсията си на болницата в Исперих. Със

...
80-годишна жена дари пенсията си на болницата в Исперих. Със
Коментари Харесай

80-годишна жена дари пенсията си на болница

80-годишна жена подари пенсията си на болничното заведение в Исперих. Със скромната сума дамата желала да благодари на лекарите за отношението и човечността и да помогне, доколкото може. 80-годишната баба Надие живее в исперихското село Печеница. Дългите години тежка стопанска работа споделят своята дума и тогава грижата за нея поемат в болничното заведение в Исперих.

Състоянието на старата жена се следи от кметицата на селото - Севджихан Мехмед. Тя също е доста впечатлена от готовността на баба Надие да оказва помощ. "Как е посмяла да направи това подаяние? От младите обаче към момента няма дарения. Ние към момента не може да създадем дарения, а тя се е осмелила да го направи макар годините ", разяснява Севджихан Мехмед.

Болните колене на старата жена за последно я водят в болничното заведение в Исперих. След лекарите като й оказват помощ, в този момент, съгласно нея, тя е наред да го направи. "От сърце го подарих. Не ми се свиди за парите. От първия път като чух, че за болничното заведение събират дарения, взех решение сама да направя подаяние ", сподели великодушната дарителка Надие Мехмед.

Така скромната пенсия на дамата се озовава в плик, дарен на лечебното заведение. "Тя по този начин усеща, че е задължена пред тази болница ", сподели шефът на "МБАЛ-Исперих " - доктор Абдулах Заргар.

Въпреки че й е било препоръчано понижаване на сумата, баба Надие е отказала и била безапелационна, че желае цялата й пенсия да отиде за болничното заведение в Исперих. Сумата влиза по дарителската сметка на лечебното заведение. Там за към 20 дни има близо 80 000 лв.. Много компании от района са благодетели с огромни суми.

"Един човек може да е милионер и да дава 10 000 лв., само че един човек, който 100 лв. в джоба има-няма, дава 30 лв., това е голямо, както и баба Надие – това е за цялостен месец. Аз знам, че тя над 100 лв. заплаща единствено за медикаменти всеки месец. Не е единствено помощ, това е просто някаква съпричастност, която усещаме ние и личния състав. Това за нас е доста скъпо ", добави доктор Заргар.

От болничното заведение желаят средствата да бъдат допустимо най-добре разпределени. "С тези дарени пари главно ще купуваме неща, които продължително да оказват помощ на болничното заведение, естествено в интервала, в който сме - защитни дрехи, дезинфектанти. Има маски, сами знаете – двадесетократно по-скъпи са колкото преди. Много желая да купуваме неща, които да останат в болничното заведение за в бъдеще ", сподели шефът на "МБАЛ-ИСПЕРИХ " доктор Абдулах Заргар.

Лечебното заведение обслужва близо 50 000 души, а годишно приети в болница са към 5000 пациенти.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР