80 000 лева отделя Община Търговище тази година за подпомагане

...
80 000 лева отделя Община Търговище тази година за подпомагане
Коментари Харесай

80 000 лева отделя Община Търговище за подпомагане на спортните клубове

80 000 лв. отделя Община Търговище тази година за подкрепяне на спортните клубове . Това оповестиха от локалната администрация. Срокът за подаване на заявки е от 1 до 15 февруари. 

Средствата ще се разпределят на база достижения на състезателите през годината , по реда на общинска разпоредба. Те ще бъдат преведени на два транша.

Размерът на финансовото подкрепяне за един състезателен клуб не може да надвишава 18% от общия размер на сумата , която се отделя за подкрепяне.

Допълнителни точки носят организирането и провеждането на прояви за разпространение и поощряване на спортната интензивност.

10 клуба имат контракти с Общината за прилагане чартърен на общински спортни бази . Сумите за наем са алегорични, за подкрепяне на спорта. В допълнение, Общината отделя и 55 000 лева от бюджета си за консумативи , с които тези клубове да покриват разноските си. От своя страна пък спортните клубове имат задължението да поддържат в чист и безупречен тип обектите, които употребяват.

Образци на нужните документи и заявки за кандидатстване са оповестени в уеб страницата на Община Търговище: https://targovishte.bg/wps/portal/municipality-targovishte/administration/activities/humanitarian/sports-and-youth-activities/doc

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР