8,5% е избирателната активност към 11.00 часа за област Бургас.

...
8,5% е избирателната активност към 11.00 часа за област Бургас.
Коментари Харесай

Куриози в Бургас: Жена гласува, но си тръгна с разписката, пиян се бори с машината 5 минути

8,5% е изборната интензивност към 11.00 часа за област Бургас. Четири са подадените тъжби все още като едно е откритото нарушаване. Действащият кмет на село Черноград е бил като покровител.

В секцията в бургаския квартал " Победа " е имало куриозна обстановка. Жена е избягала с хартиения откъслек от машината, откакто е гласувала.

" Дойде, направи своя избор, по-късно видя, че не е това, което е желала, взе си бележката и си потегли. Зачетохме вотът като недействителен поради неправилно гласоподаване ", изясни Стефан Георгиев, ръководител на СИК.

Сериозно подпийнал гласоподавател в Бургас пък се бори с машината над пет минути. На фрагментите се вижда по какъв начин той кляка пред устройството и му е нужна помощ, с цел да упражни правото си на глас.

Мъжът не съумява да хване картата, след това е съумял да натисне избора си. Той сподели, че му е било мъчно да гласоподава с машината. В бургаския квартал " Комлука " няма искащи да гласоподават. Секциите в учебното заведение в квартал " Христо Ботев " са съвсем празни, съобщи NOVA.

В бургаския квартал " Победа ", прочут като " Комлука ", където живее най-вече ромско население, няма искащи да гласоподават. Секциите в учебното заведение в квартала " Христо Ботев " бяха съвсем празни.

" Основният проблем е, че множеството в квартала са необразовани и не могат да се оправят с гласуването с машини. На някои от тях им лишава по 5 минути, с цел да съумеят. Има всевъзможни куриозни случаи. Поставят картите върху екрана, не съумяват да прочетат имената ", съобщи ръководителят на СИК Лиляна Генова.

В квартала през последните седмици се организираха три акции против лихвари, които опрощават задължения против избор за избрана политическа мощ. Местните разясняват, че към този момент никой не им предлага пари, с цел да гласоподават.

Заради тежката злополука край община Малко Търново, член на СИК в село Калово не е могъл да стигне в точния момент и изборният ден е почнал с 15 - 20 минути забавяне, оповестиха от РИК

" В Община Малко Търново е имало авто случай, което не разреши да се отвори тъкмо в точния момент секцията в село Калово. Всичко е уредено, тъй че всички секции работят. Има отсъстващи членове, което е обикновено, само че всички секции са планувани с огромен брой членове, тъй че да може да протече един спокоен избирателен ден ", сподели Михаил Хаджиянев, ръководител на РИК-Бургас.

В Бургаска област за днешния парламентарен избор гласоподавателите са 359 821. В Бургас право на глас имат 183 150 души. Те могат да гласоподават в 742 секции.

1 843 са младежите в Бургас, които имат право да гласоподават за първи път; в цялата Бургаска област те са 4 145.

Шестима са столетниците в Бургас. Мъж и жена от Айтос са най-възрастните - и двамата на 103 години.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР