79-годишна жена от Петрич е станала жертва на телефонна измама

...
79-годишна жена от Петрич е станала жертва на телефонна измама
Коментари Харесай

Баба даде 1 100 лева и 300 долара на телефонни измамници

79-годишна жена от Петрич е станала жертва на телефонна машинация със сумата от 1 100 лв. и 300 $. Това оповестиха от ОДМВР – Благоевград.

В районно управление (на МВР) - Петрич е получен сигнал от 79-годишна жена от Петрич за това, че на 19 август е получила телефонно позвъняване от мъж, който се показал за полицейски чиновник и въвеждайки я в подвеждане, че е належащо нейното подпомагане за залавяне на телефонни измамници и изискал парична сума. Потърпевшата е оставила сумите от към 1 100 лв. и към 300 $ на външната страна на входната врата на жилището си. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

ОДМВР - Благоевград приканва жителите за нараснало внимание и демонстрация на подозрителност във връзка с лица, които посредством телефонно позвъняване ги вкарват в подвеждане за приемане на парични суми. При провеждането на полицейски интервенции, органите на Министерство на вътрешните работи разполагат със лични средства и няма одобрена процедура полицейските чиновници да желаят персонални парични средства и полезности от жителите. За попречване на сходен тип закононарушения, при положение на телефонно позвъняване, при което е поискана парична сума, персонални данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е належащо жителите незабавно да се свържат с близки, родственици или съседи и незабавно да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР