79-годишен престъпник, извършил двойно убийство преди 33 години, е арестуван

...
79-годишен престъпник, извършил двойно убийство преди 33 години, е арестуван
Коментари Харесай

Арестуваха мъж 33 години след двойно убийство

79-годишен нарушител, направил двойно ликвидиране преди 33 години, е задържан от полицията в Съединени американски щати, заяви National Public Radiо.

76-годишният Джордж Пийкок и брачната половинка му Катрин Пийкок, 73, бяха смъртоносни намушкани с нож през октомври 1989 година в град Сиракуза, щата Ню Йорк. Полицията не е разкрила следи от влизане с щурм в къщата на двойката, не са откраднати и скъпи движимости. Майкъл Антъни Луиз, който беше шурей на жертвите, незабавно беше обвинен за закононарушението, само че следствието разполагаше единствено с косвени доказателства, които не разрешиха да бъдат повдигнати обвинявания против него.

Пробивът по случая пристигна едвам през 2020 година, когато бе осъществена ДНК експертиза на кърваво леке, намерено в колата на Луиз. Оказа се, че генетичният материал е на умрелия Джордж Пийкок, написа bgvoice.com. Кръвта от колата е била изследвана и преди, само че тогава пробата не дал резултат.

Майкъл Антъни Луиз сега е на 79 години. Той е в пандиза и чака публични обвинявания.

По-рано беше обявено, че в Съединени американски щати признаха за отговорен 71-годишен мъж, упрекнат в убийството на две дами. Престъпленията са осъществени през 1982 година.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР