78 депутати от БСП се подписаха с искане за вот

...
78 депутати от БСП се подписаха с искане за вот
Коментари Харесай

БСП внесе 40 страници с мотиви по вота на недоверие, от ГЕРБ отговориха

78 депутати от Българска социалистическа партия се подписаха с искане за избор на съмнение на кабинета " Борисов 3 ". Това заяви водачът на партията Корнелия Нинова, откакто внесе настояването в деловодството на Народното събрание, съобщи БГНЕС.
„ Внесохме 40 страници претекстове за избор на съмнение към държавното управление на Борисов за неуспех на политиката по екология и околна среда. Няма по-силни претекстове от обстоятелствата, а те са, че половин милион българи са на режим на вода и има сериозна заплаха това число да пораства. Дишаме един от най-мръсния въздух в Европа, а България е превърната в бунище “, съобщи Нинова пред публицистите след внасянето на вота.
Според нея вотът на съмнение има своята роля. Нинова е уверена, че в случай че не са го внесли, доста от нещата, които последваха като ограничения, нямаше да се случат. „ Да, взеха се ограничения, само че те са краткотрайни и съставляват гасене на пожари за гасене на публичното напрежение. Те не вземат решение систематичния проблем. Защото, в случай че се откри вода за  Перник, питаме ръководещите какво тъкмо ще се случи с Шумен, Сливен, Ботевград, Търговище, Ловеч ”, разяснява още Нинова.

Коалицията е постоянна. За нас претекстовете на Българска социалистическа партия целят политическа неустойчивост. Това съобщи на брифинг в Народното събрание депутатът от ГЕРБ Александър Ненков в отговор на изказването на опозицията след импортирания избор на съмнение.
Депутатът отхвърли изказванията на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, че Шумен е пред водна рецесия. Ненков се базира на мнение на кмета на града, че язовир „ Тича ” е цялостен. От ГЕРБ риторично попитаха Българска социалистическа партия, в случай че падне държавното управление, с кого ще се коалират, защото българите още помнят моделът на тяхното ръководство преди години. Според партията на Борисов този избор няма да докара до възстановяване на обстановката. 
Депутатът от ГЕРБ Ивелина Василева напомни за направеното по време на мандата на ръководещите в региона на екологията и построяването на пречиствателни станции. Тя още веднъж акцентира за „ държавническото ръководство “ на кмета на  Перник, който е загърбил политическите пристрастия и работи за богатството на града.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР