74 души са загинали при наводненията в Северна Турция, според

...
74 души са загинали при наводненията в Северна Турция, според
Коментари Харесай

74 вече са жертвите на наводненията в Северна Турция; над 40 души са изчезнали

74 души са починали при наводненията в Северна Турция, съгласно последните данни, оповестени от Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД), предадоха международните организации и турските медии. Спасителните работи в засегнатите региони не престават. Над 40 души се считат за изчезнали, заяви АФАД.

Проливните дъждове през последните дни доведоха до най-лошите наводнения и свлачищни процеси в Черноморска Турция за последните години. Силно наранени са окръзите Синоп, Кастамону и Бартън. Няколко къщи и блокове се срутиха при наводненията, унищожени бяха и доста мостове.

При наводненията починаха 74 наши жители (62-ма души в Кастамону, 11 в Синоп и един в Бартън). Осем души, ранени при стихията, са в лечебни заведения, се споделя в последното изказване на АФАД.

Спасителните екипи не престават да изваждат тела на починали отдолу под обломките на постройките. Междувременно хиляди хора бяха евакуирани на несъмнено места. Продължават и работите по почистването на пътища и здания.

Според специалисти с изключение на климатичните промени измежду аргументите за унищожителните наводнения са изкуственото изправяне на реките, както и стесняването на речните корита.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР