72 на сто от служителите искат да останат в настоящата

...
Коментари Харесай

Проучване: Служителите са по-малко склонни да сменят работодателя си спрямо други години

72 на 100 от чиновниците желаят да останат в актуалната си компания по отношение на с 61% през 2022 година, като по-голямата част от тях търсят разновидности да израснат кариерно без да трансформират работодателя си. Това сочат резултатите от огромно представително изследване на „ Adecco Group “. То е извършено измежду 30 000 души от 23 страни , а задачата му е да изследва промените в трудовия пазар от позиция на чиновниците в фирмите.

С повече от половина за година са се нараснали чиновниците, заявяващи, че желаят да покачват уменията си или да се преквалифицират в компанията, в която работят. 1/5 от интервюираните споделят, че желаят да израстват кариерно с сегашния си шеф.

„ Инвестицията в развиването на уменията на чиновниците и тяхното кариерно развиване е най-ефективният инструмент за тяхното задържане. Работодателите би трябвало да оферират по-големи благоприятни условия за вътрешна подвижност, с цел да усилят ангажираността на чиновниците си и респективно да понижат текучеството на фрагменти “ , разяснява изпълнителният шеф на „ Adecco България “ Надежда Василева.

Другият значим извод от изследването е че измежду претекстовете за напускането, само че не и за оставането, е по-добрата заплата . Основните аргументи за вземането на решение за промяна на работата или за оставане при сегашния шеф остават без смяна през последната година. След възнагражденията главните аргументи за промяна на работното място се подреждат опцията за кариерно и личностно израстване, по-смислена и вдъхновяваща роля в организацията и бягство от бърнаута.

Данните демонстрират обаче, че нарастването на заплатата спада до 9 място по тежест на критериите при вземането на решение за оставане при сегашния шеф, когато служителят не се усеща благополучен на работното място. Анализът на отговорите на интервюираните сочи още, че с цел да запазят фрагментите си, фирмите би трябвало да подчертават върху обезпечаването на благоприятни условия за кариерно израстване, добър баланс сред персонален и длъжностен живот, подобряването на работната среда и връзките в екипите.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР