72-годишен южнокореец е в критично състояние, след като се самозапали

...
72-годишен южнокореец е в критично състояние, след като се самозапали
Коментари Харесай

Още един възрастен южнокореец се самозапали в знак на протест срещу Япония

72-годишен южнокореец е в сериозно положение, откакто се самозапали през днешния ден в центъра на Сеул, с цел да стачкува против Япония, на фона на засиленото напрежение сред двете страни поради търговията и военновременната история.

Това заяви представител на полицията, представен от АП. Самозапалилият се е с изгаряния по цялото тяло и е признат в болница. Това стана ден преди японското държавно управление да извади Южна Корея от своя "бял лист " с 27 страни с търговски преференции. Ако това се случи, евентуално ще утежни в допълнение разногласието, довел до най-ниската точка в двустранните връзки от десетилетия.

Полицията заяви, че е намерила на мястото, където мъжът се самозапали, чанта, в която имало записка и брошура. В тях имало рецензии към Япония поради решението й да затегне контрола върху износа на високотехнологични артикули за Южна Корея и се давало тържествено заричане за битка против Токио, до момента в който японският министър председател Шиндзо Абе не се извини.

В чантата е открита и книга за починалата Ким Пок-дон - една от първите жертви, осмелили се да приказват намерено и да нарушат десетилетното безмълвие за половото иго, налагано от японските военни на корейки през Втората международна война.

Днешното самозапалване стана седмици, откакто 78-годишен мъж се самозапали по същата причина край японското посолство в Сеул и умря.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР