70 млн. лева са заделени в проектобюджета за догодина за

...
70 млн. лева са заделени в проектобюджета за догодина за
Коментари Харесай

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев: 70 млн. лева са заделени в проектобюджета за строеж на нови училища и детски градини

70 млн. лв. са заделени в проектобюджета за следващата година за градеж на нови учебни заведения и детски градини. Това заяви пред публицисти в Пловдив министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, който взе участие в конференция на тематика „ Компетентностно основано обучение и педагогиката на 21 век “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ”- Пловдив .

Финансирането, което се допуска, че ще бъде утвърдено, е по тригодишна стратегия, която планува да се отделят по 70 млн. лв. всяка година за тази цел. „ Най-голям проблем имаме в София, по-късно е казусът в Пловдив, Варна и Бургас, както и в останалите места ”, сподели още Вълчев. Той уточни, че в Сливенско да вземем за пример има села и градове с по над 500 деца, където в този момент няма детски градини и учебни заведения. Затова ще бъдат ориентирани средства и към тях. Красимир Вълчев увери, че ще има средства за строителство и на най-малко едно ново учебно заведение и в Пловдив. Той посочи, че у нас има по-голям дефицит на учебна инфраструктура, а не на детски заведения, като се изключи някои места, където не доближават яслените групи. Министър Вълчев още един път посочи, че наложително би трябвало да се премине към едносменен режим на образование в цялата страна.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР