70 години след подписването на декларацията, която поставя началото на

...
70 години след подписването на декларацията, която поставя началото на
Коментари Харесай

До Париж и обратно: Втора група български сезонни работници излетя за Франция

70 години след подписването на декларацията, която слага началото на Европейски Съюз, обединена Европа сега още веднъж е в тестване.

В началото на епидемията към COVID-19 другите държави-членки взеха разнообразни ограничения и решения. Така редица юридически въпроси останаха неизяснени. А измежду пострадалите са и българските сезонни служащи, които през последните дни всеобщо са връщани принудително от Франция.
Нова група българи е арестувана на летището в Париж Въпреки възбраната, още 10 наши сънародници са пробвали да влязат във Франция, само че са били спрени
Нова група българи са арестувани на летище „ Шарл дьо Гол “ в Париж. Още 10 наши сънародници са пробвали да влязат във Франция, само че са били спрени. Те са отпътували с полета София – Париж, който към този момент прибра друга група от 73-ма българи, върнати от френската столица.

Снимка: btvnovinite.bg

От министерството на външните работи оповестиха нощес, че България отхвърля отбрана, както и при първата група служащи. И новите арестувани не са се съобразили с уведомленията, които са оповестени на уеб страницата на Министерство на външните работи, на посолството и на профилирания уебсайт на държавното управление за ковид, че от 8 април Франция не позволява сезонни служащи.
На френска земя: Българските сезонни служащи били третирани като бежанци Сънародниците ни се прибраха с полет до София
„ Много оценявам, че чужденци идват в страната ни. Че чужденци одобряват да правят работа, която други тук отхвърлят. И ми се коства значимо да се знае, че не всички французи считат, че българите нямат право за влизат в страната. И в случай че идват, толкоз по-добре, тъй като всички сме " печеливш-печеливш ", както споделяме във Франция “, отбелязва юрист Кантен Декемп.

При най-хубавия сюжет, както до момента, българи ще могат да влизат просто с персоналната си карта, без да потвърждават какво и да било.
Българка в Париж: Отношението към арестуваните ни сънародниците е неприятно Според Недка Янева българите на летището нямат вода и храна, а телефоните им са взети
В най-лошия сценарий- остава възбраната за влизане за сезонните служащи, следва задържане в административен център за чужденци и връщане в България. Със съответните последствия - 14 дни карантина там. Т.е. затруднено връщане назад във Франция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР