6895 кандидати се състезават за новия парламент. Това обобщи на

...
6895 кандидати се състезават за новия парламент. Това обобщи на
Коментари Харесай

ЦИК: 6895 кандидати се състезават за новия парламент

6895 претенденти се състезават за новия парламент. Това заключи на постоянния брифинг на Централната изборна комисия нейният представител Димитър Димитров.
465 секции ще бъдат формирани в чужбина, като повече от половината към този момент са получили своите изборни бумаги. В страната стационарните изборни секции са 11 983, 9398 секции ще може да се гласоподава с машини. В лечебните заведения ще има минимум 88 коронавирус секции, а какъв брой ще са преносимите секции ще стане ясно след окончателното им формиране.
 Студентите могат да гласоподават в града, в който учат Студентите могат да гласоподават в града, в който учат
От ЦИК осведомят, че студентите, които са с непрекъснат адрес в друго обитаемо място, могат да гласоподават на 4 април в секция по желание в година..
Информация за мобилните секции ЦИК ще даде на първия брифинг в деня на изборите.
Хората, които са в карантинирани в посл 3 дни - за тях не съществува опция да гласоподават, сподели Димитър Димитров. " Има и по-сложни проблеми, когато карантинираният е на адрес, друг от непрекъснатия и сегашния адрес ", добави Димитров.
3401 наблюдаващи са регистрирани, а организациите, които ще следят изборите, са 28.
Карантинираните ще могат да гласоподават в 185 преносими секции, като този брой може и да нарасне до неделя. Секциите, в които ще се гласоподава по нормалния метод, са 11 983. Ще има 409 преносими секции за трудноподвижни хора.
 Започва регистрацията на партии и обединения в ЦИК за парламентарния избор Започва регистрацията на партии и обединения в ЦИК за парламентарния избор
От 9.00 часа до 17.00 часа на 17-и февруари Централната изборна комисия (ЦИК) ще приема документи за регистрация на партии и коалиц...
Социологическите организации, които ще имат право да вършат Exit Pool, са 5 и за тях ще работят 1400 чиновници.
(Очаквайте подробности)
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР