65-годишна японска жена изгоря с със сума от около 35

...
65-годишна японска жена изгоря с със сума от около 35
Коментари Харесай

Измамник, представил се за руски космонавт, измъкна от японка 30 000 долара

65-годишна японска жена изгоря с със сума от към 35 000 $, измъкнати й от лъжец, който се показа за съветски космонавт. Той й споделил, че се нуждае от парите, с цел да си заплати таксата за връщане от Международната галактическа станция, с цел да се ожени за нея.

Двамата почнали да си пишат в Instagram през юни, като профилът на мъжа бил изпълнен със фотоси от космоса и той й споделил, че се намира на МКС, съгласно ТВ “Асахи ”.

Скоро “космонавтът ” почнал да обработва дамата, чието име е непокътнато в загадка, че я обича, желае да се ожени за нея и да се реалокира в Япония да живеят двамата там.

Между 19 август и 5 септември дамата пратила на измамника 4,4 млн. йени (около $30 000) на “бъдещия си брачен партньор ”, с цел да си покриел разноските за ракета и такси за кацане до Земята.

Накрая излъганата почнала да се усеща и станала подозрителна.  Тя отнесла случая до полицията и почнало следствие. Следователите преглеждат случая като сантиментална машинация.

Този вид измами попаднаха в центъра на вниманието след документалния филм he Tinder Swindler, разказващ за майстора на измамите Саймън Левиев, който измъкна от жертвите си билиони долари, напомни “Дейли мейл ”. Между 2017 и 2019 година той измъкна от дами 9 милиона $, като доста от излъганите дами изтеглиха банкови заеми, с цел да му дадат “заем ”. Разбира се, повече не видяха парите си.

Левиев ги омайвал с бляскав жанр на живот, употребявайки парите им в нещо като финансова пирамида – за основаване на неверно усещане за разкош посредством пътувания в чужбина и  доста червени рози и маси в елитни клубове за идващите жертви.

Израелецът, чието пождено име е Шимон Йехуда Хают, е лежал два пъти за къси в пандиза и е издирван по обвинявания в разнообразни измами в Норвегия, Швеция, Испания и Англия. В изявление за CNNfj 2022 той твърди, че не е лъжец, а “самотен човек, който търси срещи с дами ”.

 
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР