61% от българите се съмняват в една или друга степен

...
61% от българите се съмняват в една или друга степен
Коментари Харесай

Галъп: 61 на сто от българите се съмняват в ефективността на ваксините

61% от българите се съмняват в една или друга степен в успеваемостта на имунизациите, уверени в изгодите от тях са 27%. Малко над една десета не могат да преценяват. Съмненията в нашата страна са очевидно по-високи на фона на света, а и спрямо страните от Европейски Съюз и страните от нашия район., 53% от популацията в страните в Европейски Съюз няма съмнения за това дали имунизациите в действителност работят. Средно за Европейски Съюз, да вземем за пример, делът на съмняващите се е с 20 процентни пункта по-нисък в сравнение с у нас – 40%

Това сочат данни от относително проучване на международната Асоциация „ Галъп интернешънъл “, завършило в края на 2021 година Проучването включва 45 страни по света и към 42 000 пълнолетни жители. Във всяка страна през интервала октомври-декември 2021 година са интервюирани към 1000 души по метода „ лице в лице “, по телефона или онлайн.

49% считат, че опасността от Коронавирус е действителна. 38 на 100 от пълнолетните българи са склонни да се съгласят (твърдо или не) считат, че е пресилена. Останалите не могат да преценяват.

Средно за Европейски Съюз 61 на 100 от интервюираните са уверени, че опасността не е пресилена. Една трета са на противоположното мнение.

След две години живот в изискванията на световна пандемия българите са във все по-малка степен склонни да подценен заплахата от Коронавирус, означават от организацията. През март 2020 година 72% от интервюираните в страната са считали, че заплахата е пресилена, в края на 2020 година са 42%, а в края на 2021 година са 38%.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/03/gallup-coronavirus.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 486 " />

47% декларират или твърдо декларират, че са подготвени да се откажат от някои от правата си, в случай че това ще помогне да се спре разпространението за болестта. 37% са на противоположната или на извънредно противоположната позиция. 16% не могат да преценяват. В Европейски Съюз за съпоставяне 56% от интервюираните биха жертвали някои от правата си, в случай че това ще спре болестта, а 35% показват противоречие с изказванието. Делът на колебаещите се е 8%.

" Така, макар че обществото ни все по-ясно осъзнава опасността, критичността към загубата на съществени човешки права пораства. В началото на пандемията делът на изразяващите подготвеност да се откажат от някои от човешките си права доближаваше до 83% ", показват от " Галъп ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР