60-годишното управление на братята Кастро в Куба приключва. 89-годишнияг Раул

...
60-годишното управление на братята Кастро в Куба приключва. 89-годишнияг Раул
Коментари Харесай

Раул Кастро се оттегля като първи секретар на Кубинската комунистическа партия

60-годишното ръководство на братята Кастро в Куба завършва. 89-годишнияг Раул Кастро удостовери, че се пенсионира и предава управлението на Комунистическата партия на по-младото потомство, изтъквам - " изпълнено със пристрастеност и антиимпериалистически дух ". 

Пред неколкостотин членове на Комунистическата партия на историческия конгрес Раул Кастро разгласи, че напуща поста първи секретар на Централния комитет - най-влиятелния пост в Куба. Той осъди, по думите му, икономическата война на Вашингтон против Куба, визирайки икономическите наказания, в действие от 60-те години на предишния век, само че и акцентира:

" Потвърждавам на този Конгрес на партията, че ще развием показващ взаимно почитание разговор и нов тип връзки със Съединените щати, без желанието Куба да се отхвърля от правилата на Революцията и социализма, с цел да реализираме това. "

Юздите на партията ще поеме 60-годишният Мигел Диас Канел, който от 2018-а е президент. Предшественик на тази служба беше Раул Кастро, който пое президентския пост през 2006 година от болния си брат - Фидел Кастро, който умря през 2016 година на 90-годишна възраст. Официалното предаване на властта се чака в понеделник.

Говорителят на Белия дом Джен Псаки съобщи, че Съединените щати не възнамеряват незабавна смяна в политиката си по отношение на Куба. Разсекретени документи на Централно разузнавателно управление на САЩ демонстрират, че първият опит за нападение против Раул Кастро е бил през 1960-а, когато на водач са били препоръчани 10 000 $, с цел да провежда акцидент. Мисията обаче е била анулирана.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР