60 деца, родители и учители от Кърджали, София, Варна и

...
60 деца, родители и учители от Кърджали, София, Варна и
Коментари Харесай

60 деца, родители и учители ще борят затлъстяването в Училище за здраве край морето

60 деца, родители и учители от Кърджали, София, Варна и Ловеч ще вземат участие в "Училище за здраве ", ориентирано към профилактика на затлъстяването измежду подрастващите. Инициативата се организира за шеста по ред година в курортен комплекс "Албена ". Тазгодишното издание е под патронажа на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев, заяви пред публицисти доцент Светослав Ханджиев, почетен ръководител на Българското съдружие за изследване на затлъстяването и съпътстващите го болести.

От 1 до 6 септември участниците ще преминат през образование за правилата на здравословния метод на живот - уравновесено хранене, съчетано с физическа интензивност. България е на едно от първите места по сърдечно-съдови болести, които са свързани както със затлъстяването, по този начин и със захарния диабет, разяснява доцент Ханджиев.

Истинската профилактика на всички тези болести, съгласно медиците, е в ранна детска възраст, преди пуберитета. Програмата на "Училището за здраве " планува изразходване на здравословно меню, направено от водещи диетолози, интензивно спортуване, антропометрични измервания на участниците. Те ще получат и дребен учебник "Хранене и здраве ", формиран от български и френски експерти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР