6 на всеки 10 гласоподаватели в Обединеното кралство смятат, че

...
6 на всеки 10 гласоподаватели в Обединеното кралство смятат, че
Коментари Харесай

Британците разочаровани - Брекзит не се развил според техните очаквания

6 на всеки 10 гласоподаватели в Обединеното кралство считат, че или се е развил неприятно или по-зле от упованията им, демонстрира изследване, поръчано от вестник “Обзървър “ година след излизането на страната от Европейски Съюз.

Седмица, откакто министърът за лорд Дейвид Фрост подаде оставка от държавното управление на премиера Борис Джонсън, изследването на организация Opinium демонстрира още, че 42% от хората, дали своят вот за на референдума през 2016 година имат негативно мнение за метода, по който се развива до момента, предава БНР.
свързани новини4517на 19.12.2021
Адам Дръмонд от Opinium разяснява, че най-впечатляваща е констатацията, че искащите овакантяване на Европейски Съюз към този момент са доста по-разколебани в добродетелите на Брекзит, в сравнение с преди този момент.

През по-голямата част от процеса при заложен въпрос “Брекзит за положително ли е или за неприятно? “, нормално искащите оставане отговаряха, че е за неприятно, а искащите овакантяване, че е за положително и нацията бе безусловно разграничена на две равни елементи.

Сега обаче се следи доста малцинство от последователите на които, считат, че нещата отиват на зле или по-зле, в сравнение с са очаквали.

Докато 59% от искащите оставане в Европейски Съюз споделят, че са очаквали нещата да се развият неприятно и това се е случило, то единствено 17% от искащите овакантяване споделят, че са очаквали да се развие добре и по този начин е станало.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР