5895 съобщения за прекратяване на работа са издадени на неваксинирани

...
5895 съобщения за прекратяване на работа са издадени на неваксинирани
Коментари Харесай

Почти 6000 неваксинирани медици в Гърция днес бяха отстранени от работа

5895 известия за преустановяване на работа са издадени на неимунизирани здравни експерти в Гърция към днешния следобяд, заяви Катимерини. Припомняме, че от през днешния ден влезе в действие законът за наложителната имунизация на медицинския личен състав в Гърция. 

Вчера висшият административен съд на Гърция отхвърли желае на медицински сестри и други болнични чиновници за прекъсване на решението, с което постанова наложителното имунизиране на всички здравни чиновници и освобождение на тези, които отхвърлят имунизацията против COVID-19. 
 Последен ден за наложително имунизиране на медицинския личен състав в Гърция, 10000 души от на следващия ден ще са без работа Последен ден за наложително имунизиране на медицинския личен състав в Гърция, 10000 души от на следващия ден ще са без работа
Тъй като срокът за наложителната имунизация на здравните служащи изтича през днешния ден, гръцкото министерство на опазването на здравето се приготвя...

От Федерацията на чиновниците в държавните лечебни заведения (POEDIN) оповестиха нови митинги на следващия ден, четвъртък, против наложителната имунизация. От организацията настояват, че отстраняването на неимунизирани служащи ще сътвори пропуски в националната здравна система, компрометирайки способността й да действа на нужното равнище.

Здравното министерство на Гърция пресметна, че освобождението без възнаграждение ще обхване към 10 000 чиновници на държавни лечебни заведения и здравни центрове.

По данни на здравните управляващи към 19 август 21 664 чиновници (18,6%) от 115 866 работещи в здравния бранш не са били имунизирани. От тях 19 416 работят в лечебни заведения, а в доболничната помощ - 2248.

Още от БАЛКАНИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР