547 онлайн заявления за български лични документи са подадени в

...
547 онлайн заявления за български лични документи са подадени в
Коментари Харесай

За един ден са подадени са 547 онлайн заявления за лични документи от българи в чужбина

547 онлайн заявки за български персонални документи са подадени в първия ден от стартирането на системата за електронно подаване без електронен автограф на уеб страницата на Министерство на външните работи.
Най-много заявки са пуснати към консулските служби в Лондон – 164, Франкфурт – 51, и Мюнхен – 39.
Броят на анулираните заявки е 444, като това се дължи основно на липса на биометрични данни, снети в законовия период. Също по този начин има анулирани заявки несъответстващи биометричните данни за съответния документ. Сред анулираните има и такива с налични биометрични данни, които обаче са били събрани за персонална карта, като липсват пръстови отпечатъци и други
Българските жители в чужбина към този момент могат да подават онлайн заявки за персонални документи
Изискванията, на които би трябвало да дават отговор сънародниците ни, подаващи заявление за възобновяване на персонални документи – както с електронен автограф, по този начин и без него, са следните:
1. Да имат български паспорт или персонална карта, който са получили по персонално подадено заявление до 59 месеца преди настояването за замяна. Това подсигурява, че жителят към този момент има снети нужните биометрични данни, които се изискват за новия документ;
2. Да нямат смяна на името, единния цивилен номер, пола, поданството, непрекъснатия адрес или настъпили основни и трайни промени на облика на лицето. Припомняме и, че през системата не могат да бъдат подавани заявки за издаване на български персонални документи на жители на възраст под 18 години, защото при децата с израстването настава изменение на облика и по закон е належащо заявката да бъде подписано от двамата родители/настойници.
 Ето по какъв начин българите в чужбина към този момент могат да подават заявки за български персонални документи Ето по какъв начин българите в чужбина към този момент могат да подават заявки за български персонални документи
Българските жители в чужбина могат да подават заявки за български персонални документи без електронен автограф (КЕП) през уеб страницата на Минист...
3. Плащането се прави с банкова карта, която има функционалност за заплащане през интернет.
4. Също по този начин, единствено при подаване на заявление без електронен автограф документът, който би трябвало да бъде възобновен, не може да бъде с изминал период, като към заявката би трябвало да бъде прикачено копие на годния български персонален документ.
Системата е налична на адрес: https://e-usluga_bds.mfa.bg и от началната страница на Министерство на външните работи: https://www.mfa.bg.
При зараждащи проблеми с подаването на документи жителите могат да пишат на адрес [email protected], който е изписан и на началната страница на приложението.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР