54-ма са вече заподозрените в осуетения опит за преврат в

...
54-ма са вече заподозрените в осуетения опит за преврат в
Коментари Харесай

Открили в германските превратаджии арбалети, пушки и боеприпаси

54-ма са към този момент обвинените в осуетения опит за прелом в Германия и се чака броят им да нарасне още. Това заяви ръководителят на немската федерална полиция Холгер Мюнх пред тв канала ARD.

Мащабна полицейска интервенция в цяла Германия арестува 25-има крайнодесни екстремисти, обвинени в организацията на опит за въоръжен държавен прелом.

При обиските полицията е разкрила съоръжение – арбалети, пушки и муниции, както и проекти за създаване на „ командване за отбрана на родината “ и доказателствен материал за набиране на съидейници, заяви още Мюнх.

„ Имаме рискова комбинация от хора, които следват ирационални убеждения. Някои с доста пари, други – притежатели на оръжия и проекти за осъществяване на набези и разширение на структурите си “ , заключи полицейският началник.

Вътрешният министър на Тюрингия Георг Майер уточни крайнодясната партия „ Алтернатива за Германия “ (AfD), която е показана в Народното събрание на провинцията, че се е трансформирала в свързващо звено за десните екстремисти и популяризира „ мечти за събаряне на страната “ . Според прокуратурата измежду арестуваните е и някогашен народен представител от партията – през вчерашния ден бе представено името на Биргит Малсак-Винкеман.

„ Хората са уплашени, а AfD се възползва от това, предлагайки елементарни решения “ , сподели Майер, който е от Социалдемократическата партия на канцлера Олаф Шолц.

Самата AfD още в сряда осъди дейностите на крайнодясната група и изрази убеденост в способността на управляващите да внесат бърза и цялостна изясненост в обстановката.

Възможно е броят на задържаните да нарасне.

„ Въз основа на моя опит нормално има втора вълна от арести “ , удостовери Георг Майер пред тв канала Deutschlandfunk.

Ръководител на хипотетичния скрит план и апетитен от проверяващите за подготвян регент на „ новата страна “ е малък благородник на име Хайнрих XІІІ Ройс, самопровъзгласил се за принц, на 71 години, който работи като брокер на недвижими парцели.

Нито Ройс, нито фамилията му са поискали да създадат формален коментар. Вчера бе обявено, че семейството на обвинения от дълго време не поддържа връзки с него и намира концепциите му за налудничави.

Според проверяващите групата, в която бяха разпознати още някогашни военни, служители на реда и публични фигури, е въодушевена от тайните теории на немския „ Райхсбюргер “ (Граждани на райха) и QAnon, чиито последователи бяха измежду задържаните след щурма на Капитолия в Съединени американски щати на 6 януари 2021 година

Членовете на Reichsburger не признават модерна Германия за законна страна. Някои от тях са отдадени на остарелия немски Райх под монархическо ръководство, а други споделят концепциите на нацизма.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР