53 са заявените състезатели за предстоящия през този уикенд втори

...
53 са заявените състезатели за предстоящия през този уикенд втори
Коментари Харесай

53 заявки за планинското “Мемориал “Валерий Великов”

53 са декларираните състезатели за идния през този уикенд втори кръг от националния шампионат по планинско нанагорнище “Мемориал Валерий Великов ”. Шуменската конкуренция през тази година още веднъж се провежда от АСК “Стари Столици ”, които обичайно приготвят едно от най-хубавите надпревари в родния планински шампионат. 

Сред листата на завените състезатели е спечелилия от “Шипка-Дамасцена ” Стефан Стоев (Silver Car EF-10), който продължава да държи и до през днешния ден върха на шуменско трасе от 1:42,41 минути.

Юлиян Телийски (Mitsubishi Lancer) и Николай Златков(Audi S1 Quattro) са измежду кандидатите да детронират Стоев в борбата за генералното класиране. За страдание няма да забележим на старта Любен Каменов или пък обичайния шуменски представител при колите от най-горните класове Христо Манолов.
 Стефан Стоев завоюва планинско „ Шипка-Дамасцена 2022 ” Стефан Стоев завоюва планинско „ Шипка-Дамасцена 2022 ”
Своите поръчки за присъединяване също са подали водачи като Георги Василев (Mitsubishi Lancer Evo IX), Петко Манолов (Subaru Impreza), Димитър Кондев (Honda Civic), Ясен Шопов (Peugeot 306) и Любен Емануилов (Peugeot 106).

От към обезопасяване на трасето организационният екип е взел допустимо най-хубавите ограничения.

„ И освен това съревнование прецизно ще се грижим за сигурността на водачи и аудитория – разяснява шефа на конкуренция Димитър Георгиев, пред shum.bg – По трасето има спомагателна защита, а за публиката има обособени места, които са на високо и ще бъдат обозначени с табели. Освен това ще има сложени по трасето 86 бали със плява, които също са за сигурността на феновете. ”

Състезателния уикенд стартира с три подготвителни манша в събота започващи от 13:30 ч., до момента в който за неделя е планувана спомагателна warm up сесия със старт от 09:30 ч. Състезанието ще се организира в три манша, които започват в неделя в 11:00 ч.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР