52% от пълнолетното население на Република България не е посетило

...
52% от пълнолетното население на Република България не е посетило
Коментари Харесай

52% от българите не са посетили нито едно културно събитие през 2022 г.

52% от пълнолетното население на Република България не е посетило нито едно културно събитие през 2022 г. Това демонстрират данните от изследване на съдружие " Фабрика за хрумвания ", представени от БНР.

Изследването, поръчано от " Фабрика за хрумвания ", е финансирано от Национален фонд " Култура ". В изследването са взели участие 1024 пълнолетни жители.

Данните демонстрират, че в дребните обитаеми места към 78% от хората над 55 години не са посещавали културни събития.

20% от хората с най-ниски приходи отделят едвам 0,5% за просвета и културни действия. Хората в дейната професионална активност и с високи приходи, пък показват фактора време като сериозна спънка за присъединяване в културни действия.

Според изследването най-вече българи са посетили заведения с жива музика (66%), исторически забележителности (61%) и събори или фестивали (54%).

Хората на възраст над 55 години внезапно не могат да си разрешат присъединяване в културния живот. 60% от жителите на селата биха посещавали културни събития, в случай че имаха повече пари, а 40 на 100 - в случай че такива събития са проведени в тяхното или близко обитаемо място, излиза наяве от проучването на съдружие " Фабрика за хрумвания ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР