501 машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа през нощта. Продължава

...
501 машини са обработвали пътищата от
републиканската пътна мрежа през нощта.
Продължава
Коментари Харесай

501 машини са почиствали републиканските пътища през нощта

501 машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа през нощта. Продължава обработването на настилките, за да се обезпечи безвредно пътешестване на шофьорите. Снегопочистващата техника на пътноподдържащите компании е в 24-часов работен режим и при увеличаване на снеговалежа ще се включи допълнителна техника.

Затворен за всички коли е най-високият старопланински проход - „ Троянски “. На места преспите достигат два метра и снеговалежът продължава. Ограничено е прекосяването на тежкотоварни коли над 12 т през проходите „ Предел “, „ Превала “ и „ Рожен “, както и по път I-6 Кюстендил – ГКПП „ Гюешево “.

В област Смолян е преустановено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона и прекосяването с ремаркета и полуремаркета по път II-37 Батак-Доспат, път III-197 Доспат-Борино-Тешел-Девин, път III-864 Проглед – Пампорово – Стойките, път III-866 Девин – Михалково, както и по път III-112 Добридол - Дреновец – Тополовец в област Видин.

Днес в 24 области в България е разгласен жълт код за евентуално рисково време. За областите Перник, Софийска, София-град, Кюстендил, Габрово, Търговище, Разград, Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Пловдив, Пазарджик, Кърджали, Хасково, Велико Търново, Силистра, Русе, Варна, Разград, Добрич, Шумен, Плевен и Смолян предупреждението е за мощни превалявания от дъжд и сняг. В областите Търговище, Разград и Шумен има мощен вятър и условия за виелици и навявания.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ апелира шофьорите да потеглят на път с коли, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да спазват отдалеченост, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на придвижването от транспортни средства, които не са готови за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали водачи и работата на снегопочистващата техника.

За повишение сигурността на движение при нужда ще се затварят отделни участъци за култивиране на настилките с химически субстанции и инертни материали, а там, където се постанова поради силния вятър и снегонавявания, е възможно трафикът да се стопира напълно до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

Всички жители и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна конюнктура и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР