50 милиона часа в разговори и над 400 изпратени съобщения

...
50 милиона часа в разговори и над 400 изпратени съобщения
Коментари Харесай

Viber в България през 2021: Година на растеж и стратегически партньорства

50 милиона часа в диалози и над 400 изпратени известия в секунда – това са единствено част от данните, които показва компанията за миналата година за страната. В бизнеса чатботовете набират скорост с близо 30% растеж в междинната ангажираност, а директните диалози сред консуматори и марки се усилват с впечатляващите 237% за 2021 година

Rakuten Viber, една от най-известните платформи за диалози и известия, показва резюме на това по какъв начин потребителите и фирмите са употребявали приложението през 2021 година В България, Viber държи 90+% пазарен дял, което го прави номер 1 приложение за връзка в страната.

Според последните данни, 11% е растежът в броя на позвъняванията и изпратените известия за миналата година. Това значи, че българите са провели близо 530 милиона диалога, прекарали са 50 милиона часа в връзка и са изпращали приблизително 400 известия в секунда. Потребителите в България са употребявали приложението най-интензивно по време на известни национални празници, Нова година, Св. Валентин и 8 март.

През миналата година Viber отпразнува своя 11-и рожден ден, доближи 1 милиард инсталирания за Android и стартира филтри с добавена действителност (AR). Филтрите са една от основните функционалности, показани на пазара през есента на 2021 година,която се радва на бърза известност и в страната ни. От стартирането им потребителите в България са основали общо 2 милиона фотоси и видеа с филтри в галерията.

Филтрите са вдъхновяващо допълнение към съществуващите сбирки от стикери в приложението, които разрешават на потребителите да се показват образно, до момента в който поддържат връзка. Брандовете въпреки това, ги употребяват за информиране и ангажиране на своите консуматори по натурален и непоказен метод.

700 милиона стикери са създали чатовете още по-вдъхновяващи през 2021 година

През 2021 година компанията остава и желан инструмент за държавните институции при улеснение на връзката им с жителите. Министерството на образованието и науката отвори собствен канал в платформата, а чатботът Covid-19 България не стопира да осведоми всеки ден своите близо 90 000 клиенти за всичко протичащо се към пандемията. През есента, Viber започва и стратегическо партньорство с EasyPay, което дава опция на потребителите да ревизират и заплащат сметките си бързо и елементарно в приложението. Заедно с това, през 2021 година посредством особено основани наличие и услуги, Viber зае позиция в поддръжка на равенството и битката против насилието над дамите.

Viber бележи сериозен растеж освен при крайните консуматори. Интересът от страна на компании и марки към бизнес решенията, които компанията предлага за тях, продължава да се усилва:

През 2021 година бизнесът сподели съществени резултати в приложението:

Ръст от 26% в броя на чатботовете и с 30% нарастване във връзка с ангажираността на потребителите.

46% растеж в броя на основаните нови сметки за бизнес известия (55% нарастване в международен мащаб).

Общо 71% нарастване на доставените бизнес известия: броят на транзакционните известия (потвърждения на поръчки, следене на доставка, напомняния за срещи) нараства с 52%, промоционалните известия (оферти, отстъпки и др.) – с 91% и действителни диалози (поддръжка от консултанти) – с невероятните 237%.

Към днешна дата в международен мащаб, повече от 8500 марки разчитат на решенията на Viber, с цел да поддържат връзка непосредствено със своите клиенти.

И не на последно място, фирмите могат да употребяват рекламните решения на приложението, с цел да усилят своята видимост и да привлекат нови консуматори. През миналата година размерът на видените рекламни известия във Viber нараства със 77% в България и със 70% в международен мащаб, което демонстрира забележителния интерес от страна на рекламодателите. Сред най-ефективните вертикали са: здраве и фитнес, които имат растеж от 90%, енергетика с 56% и превоз с 51%. Приложението също по този начин означи скок в новите рекламни категории като набиране на личен състав и местни бизнеси, което отразява въздействието на пандемията върху бизнеса и пазара на труда.

„ Развитието на Covid-19 продължава да трансформира всекидневието ни и връзките на обществото към новата действителност и през 2022 година Радвам се, че хората и фирмите припознават Viber като обединител за техния персонален и бизнес живот в тези смутни времена – разяснява Атанас Райков, Старши шеф за Европа, Близкия изток и Северна Африка (EMENA) в Rakuten Viber. - От дълго време част от тактиката на Viber е да се трансформира в супер-приложение – даване на допустимо най-вече услуги с добавена стойност за нашите консуматори и повече благоприятни условия за марките да взаимодействат с клиентите си в по-естествена среда. Данните, упоменати нагоре, за следващ път потвърждават, че развиваме нашето приложение в вярната посока, защото както потребителите, по този начин и фирмите от ден на ден употребяват Viber в ежедневната си връзка.”

Докато създава потребни за потребителите артикули и развива връзките с бизнеса, сигурността в приложението остава водеща за компанията. Viber съблюдава своя ангажимент да пази данните на своите консуматори с криптиране от край до край по дифолт, налично за всички диалози и чатове от 2016 година А през 2021 година фондацията Mozilla, ZDNET и Tom`s Guide оцениха високо напъните на Rakuten Viber в региона на поверителността и сигурността.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР