50 години след лансирането на уникалното си Méhari и 2 години

...
50 години след лансирането на уникалното
си Méhari и 2 години
Коментари Харесай

Citroen отбелязва 50 години на Méhari с арт кола

50 години след лансирането на уникалното си Méhari и 2 години след появяването на неговата нова и напълно електрическа версия E-MEHARI, Citroen отбелязва годишнината на автомобила с забавна и уникална негова версия, основана от известният френски дизайнер Жан-Шарл Кастелбаяк.

“Méhari e икона за Citroen- върховата свободомислеща кола! ”, разяснява Арно Белони, шеф Маркетинг и Комуникации на Citroen. “Тя беше родена през май 1968 и 50 години по-късно продължава да бъде въплъщение на френската поп-култура ”.

В началото на тази година, Citroen демонстрира новата версия на електромобила E-MEHARI, която се отличава с няколко съществени промени в съпоставяне с предшественика си, като всички те са свързани с желанието на френската марка да предложи на клиентите си повече комфорт и улеснение.



Изцяло нови при електрическия автомобил са предното табло и седалките, а от компанията стартират на пазара и версия на E-MEHARI с корав таван, което прави колата пригодна за приложимост през цялата година. За последното спомага също по този начин и подобрената термална и шумоизолация.

E-MEHARI идва със система за елементарен достъп до интериора, централно заключване, предпазни въздушни възглавници, автоматични фарове, система за наблюдение на налягането на въздуха в гумите и редица усъвършенствания по отношение на качеството на направата и безопасността.

В резултат на нанесените усъвършенствания, Citroen E-MEHARI е в положение да развие максимална скорост на придвижване от 110 км/ч и предлага по-динамично пътно държание, благодарение на нарастването от 20% във въртящия миг на задвижващата система. Автономността на електрическия автомобил е 195 км (NEDC цикъл), а батерията може да бъде презаредена за 10.5 часа.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР