5% лихва на 2.3 милиарда евро нов дълг - това

...
5% лихва на 2.3 милиарда евро нов дълг - това
Коментари Харесай

Бойко: Василев да не отваря Кутията на Пандора с нови дългове

5% рента на 2.3 милиарда евро нов дълг - това са близо 250 милиона лв. рента годишно. Това не е добре! И желая да кажа на всички, че приканвам Асен Василев да не отваря торбата - Кутията на Пандора, и да не води страната към задлъжняване. Къде са ограниченията да излезем от трипроцентния недостиг и да се върнем към нулев недостиг? Или най-малко да е на остатък? 

Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на изключително съвещание на партията. Целта му е да направи обзор на досегашното ръководство на сглобката и осъществяването на поетите задължения в Управленската и Изпълнителната стратегия на кабинета.

Изключително значимо сега е ГЕРБ да си върне физиономията. Управляваме с демократични партии - да, само че главният ни принцип е колкото се изкарва, толкоз да се харчи. Това подсигурява резистентност и е почтено да не задължаваме младежите да ни заплащат задълженията. Защото 3% недостиг значи нещо неприятно. Това е задлъжнялост - взимането на нов дълг е неприятно нещо. Липсата на ограничения за понижаване на недостига е неприятно нещо, акцентира той. 

" Всички желаят да се вършат на положителни, единствено че задълженията се натрупат, и лихвите са към този момент милиарди на година. Кой ще ги заплаща тези лихви? Не виждам ограничения, които да подсигуряват връщането на тези задължения. Напротив, виждам ограничения, които са комични - ограничения за доносите, за гъбите, и прочие. По времето на комунизма дефицитът със закон беше контролиран да бъде нула ", продължи Борисов. 

И добави: Екзотиката няма да я приемем, забавно за какво след изборите се дават ограничения, които фрапантно да усилят налозите на жилищата в България, попита Борисов.

Логично беше хората преди изборите да знаят какво става, в този момент ще се подвигат налозите с по 40-50% на жилищата на хората. В програмата на ГЕРБ е записано никакво повдигане на налозите.

С сътрудниците ни в това ръководство би трябвало да знаем какви линии не би трябвало да се минават, тъй като ще си загубим физиономията, хората в център дясното ще упорстват да сме тези, за които те са дали своят вот, добави още Борисов.

Преди година ПП-ДБ говореха за 8 милиарда, че са били откраднати от ГЕРБ, а те самите теглят по 5 милиарда заеми, сподели и ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

В Бюджета за следващата година би трябвало поименно да бъдат посочени инфраструктурните планове, които би трябвало да бъдат заложени и изпълнени, настоя Борисов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР