48-ми ден продължава антиправителственият протест. Протестиращите се събраха на протест

...
48-ми ден продължава антиправителственият протест. Протестиращите се събраха на протест
Коментари Харесай

Посланите на протестиращите пред МС: Рибата се вмирисва откъм главата

48-ми ден продължава антиправителственият митинг. Протестиращите се събраха на митинг в така наречен Триъгълник на властта. Остават блокирани три основни кръстовища в центъра на столицата – на пл. Независимост, при Софийския университет и на Орлов мост, оповестява БГНЕС.

Протестиращите изсипаха пред постройката на Министерски съвет няколко кашона с мъртва риба , като посланието е „ Рибата се вмирисва откъм главата ”.

Исканията на митинг иращите остават непроменени – оставка на държавното управление на Бойко Борисов, както и на основния прокурор, а през днешния ден също е обект на диалози измежду митинг иращите импортираният план от ГЕРБ за смяна на Конституцията.

Днес започнаха договарянията сред ГЕРБ, Вътрешна македонска революционна организация, НФСБ, на които бе разисквана концепцията на ръководещите за нова конституция на страната. ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация реализираха кардинално единодушие за смяна в конституцията на страната и привикване на Велико Народно заседание. НФСБ също ще поддържа сътрудниците.

Господин Борисов да не се подхлъзнете като идвате на работа. Искаме оставката на Борисов, Гешев, цялото държавно управление, предварителни избори, длъжностен кабинет, изброи от сцената Арман Бабикян. Ние сме тук, с цел да поставим нашата страна на основите на свободата, справедливостта и демокрацията. Имаме единствено тази рекламация и имаме право на нея, по тази причина сме се събрали. Искаме правила годни за всички, акцентира Бабикян.

Финансовият специалист Мика Зайкова, която също беше на митинг а съобщи, че българите са се събудили и ще потърсят правата си. Тук съм да изкажа голямото си отвращение от държанието на евролицемерите от Европейска комисия. Българите митинг ират 48 дни, а те са слепи, глухи и неми. Борисов и Лукашенко се учат от един справочник – манипулиране на изборите.

За да постои още малко на власт Борисов измисли да трансформира Конституцията, а там при него няма нито един образован човек, който да направи това, добави Зайкова. Лукашенко направи същото, сподели: аз ще върша нова конституция. Евролицемерите ще би трябвало да дават отговор пред жителите, че поддържат мафията в България. Вчера Борисов подписа в Гърция план, който е жертван на крах авансово. България може от различен терминал да взема втечнения газ без да заплаща. Това беше ненужно, само че ние ще платим първоначално в този момент 80 млн. евро, изясни още Зайкова.

По-рано през днешния ден имаше стихия над столицата, мощният вятър обърна някои от палатките при Софийския университет. Днес нямаше блокада-изненада на митинг иращите. Такива акции досега имаше в Министерство на правораздаването, в ЦИК, в Антикорупционната комисия и в Българска национална телевизия. Блокада-изненада има оповестена за четвъртък.

Рано сутринта в понеделник недоволни жители се събраха пред постройката на Областната администрация на бул. “Витоша ” и сервираха цветя, след което поканиха регионалния шеф Илиан Тодоров на разговор. Причината беше острия му коментар против митинг иращите в обществената мрежа след случая на бул. “Ситняково ”, при който се стигна до конфликт. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР