47-годишният бургазлия Марин Кабаков се яви днес пред Бургаския окръжен

...
47-годишният бургазлия Марин Кабаков се яви днес пред Бургаския окръжен
Коментари Харесай

Ето какво се случва с бургазлията Марин, убил зверски собствения си баща!

47-годишният бургазлия Марин Кабаков се яви през днешния ден пред Бургаския областен съд с искане да бъде пуснат предварително на независимост, написа " Флагман ".

Мъжът е зад решетките от началото на май 2013 година Марин излежава 10-годишна присъда за зверското ликвидиране на личния си татко. Наказанието обаче е редуцирано с 1/3 и действително бургазлията получава 6 години и 8 месеца затвор. Към днешна дата той е излежал по-голямата част от присъдата, като му остават малко повече от 6 месеца.

„ Съжалявам за постъпката си. Моля съдът да ми позволи да изляза по-рано, с цел да стартира живота си отначало. Вече имам обезпечена работа в строителството” , сподели Кабаков в правосъдната зала.

Началникът на пандиза Бранимир Мангъров съобщи, че молбата на бургазлията е изцяло основателна. Той бил образцов пандизчия, награждаван е неведнъж, в това число и с домакински отпуск. Оценката му на риска от рецидив се понижавала с всяка минала година, като от 47 стигнала до 21 т. Освен това Марин работел на разнообразни външни обекти, като досега не е създавал никакви проблеми.
Бургаският магистрат Светлин Иванов се съобрази с мнението на прокуратурата и управлението на зандана, пускайки предварително Кабаков с изпитателен период в размер на оставащата част от наказването му: 6 месеца и 7 дни.


Марин търпеливо изчаква решението на магистратите в коридорите на Съдебната палата

Припомняме, че Окръжният съд призна за отговорен Марин Кабаков за ликвидиране по несъобразителност, защото татко му постоянно тормозел фамилията. Във съдбовния 9-ти май Марин видял Никола в двора на къщата в с. Маринка и се ядосал, тъй като предходния ден той му споделил, че ще се реалокира да живее в прилежащо село.

Марин го попитал за какво е още тук, а бащата дал отговор, че къщата е негова и ще стои колкото си желае. Двамата се скарали грубо. В един миг Никола сграбчил секира. Синът обаче го изпреварил и го блъснал в брадата с железен лост „ кози крак”. След като Никола паднал на земята, наследникът му, който преди този момент гаврътнал 300 гр ракия, траял да го постанова с ритници и юмруци по главата. Неговата майка Станка Райкова, по прякор Полицайката, съумяла да усмири сина си и да приключи кървавата кавга, като двамата зарязали Никола в локва кръв и се прибрали в къщата. Малко по-късно Марин излязъл и залял с кофа студена вода тежко ранения си татко, повикал кола за спешна помощ след няколко часа.

Никола е признат в кома в УМБАЛ-Бургас. Той умрял след 11 дни в болничното заведение след тежка черепно-мозъчна контузия.

По делото е потвърдено, че Никола постоянно тормозел околните си. Той бил разведен със Станка Полицайката от 1980 година, само че все пак постоянно посещавал фамилната къща. През 2005 година даже получил 4-годишна присъда за опит за ликвидиране на сина си Марин.

Това не е единствената покруса в фамилията, откакто при започване на годината майката Станка почина след пожар в къщата на ул. „ Велека” 1. Здравословното положение на дамата се влошило съществено след влизането в пандиза на Марин.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР