46-годишен жител на село Горна Митрополия, Плевенско, е задържан по

...
46-годишен жител на село Горна Митрополия, Плевенско, е задържан по
Коментари Харесай

Задържаха измамник, харчил пари от сметката на болно дете

46-годишен гражданин на село Горна Митрополия, Плевенско, е арестуван по досъдебно произвеждане за корист със средства от дарителска акция в помощ на болно дете. От юни 2017 година до момента нея мъжът получил непозволено 110 000 лева .
Следствието ще открива каква част от парите са употребявани за лекуването на детето и защо са изхарчени останалите, заяви през днешния ден Областната дирекция на вътрешните работи в Плевен.
46-годишният бил сюрпризиран в дома  му рано сутринта през вчерашния ден. В акцията взели участие съществени полицейски сили – чиновници на отдел „ Разследване “, на бранш „ Противодействие на икономическата престъпност “, на спецотряда и на Районното ръководство в Долна Митрополия. Те претърсили дома на измамника и пространства на някогашна фурна. Полицейските дейности са били под контрола на областен прокурор от Плевен.
При претърсването са открити и конфискувани 141 кутии, пригодени за дарителската акция , които са поставяни на разнообразни места в страната. Открити са и машина за рязане на ламарина и машина за прегъване на ламарина.  – открито е, че те са купени с пари от измамата. Намерени са и други движимости и документи, които имат значение за откриване на обективната истина по делото.
Арестуваният към този момент имал присъда по друго дело за машинация – четири месеца затвор дейно. Преведен е в плевенския затвор, с цел да си изтърпи наказването.
В случая в действителност има болно дете – в тийнейджърска възраст, което се е нуждаело от с редства за лекуване на тежко заболяване. За дълъг интервал от време в негова изгода е била открита дарителска сметка, по която са постъпвали суми от дарения. От нея са превеждани пари за лекуване на детето в Москва. Установено е, че то е стъпало до съветската столица да се лекува. От юни 2018 година обаче визитите в Москва са спрели. Въпреки това събирането на средства в кутиите за дарения в цялата страна е траяло. Събраните монети са били обменяни в Дружество за касови услуги, само че по-късно няма следи тези дарения да са постъпили в дарителската сметка на детето, разясниха от Плевенската районна прокуратура.     
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР