44 сигнала за завирявания, наводнени дворове, мазета и пътни участъци

...
44 сигнала за завирявания, наводнени дворове, мазета и пътни участъци
Коментари Харесай

Ужасни щети след пороя в София, реките преливат



44 сигнала за завирявания, наводнени дворове, изби и пътни сектори са получени досега в София по информация за ситуацията към 20.00 часа. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община.

Най-интензивен е дъждът в южните и западните региони на София, от където са получени максимален брой сигнали. До данни на Българска академия на науките там са паднали над 40 литра на квадратен метър. Увеличените количества вода в реките се дължи с изключение на на неспиращия през целия ден дъжд и на снеготопенето в планините Витоша и Люлин.

Нивата на всички реки, които минават през територията на Столичната община, са доста нараснали. Екипи на районните администрации, спешното звено на Столична община и на пожарната обезпечават непрекъснато наблюдаване на всички сериозни сектори. Овладяна е обстановката с излязлата от коритото си река Какач при село Мало Бучино, където на място бе и кметът Йорданка Фандъкова.

Екипи на Дирекция Аварийна помощ и предварителна защита на Столична община, на пожарната и Министерство на вътрешните работи разшириха коритото на реката. Трима души бяха евакуирани. 15 сигнала за запушени улични шахти към този момент са отработени и е обезпечена проводимост. Затруднено е прекосяването по пътя София – Самоков при „ Златната рибка “ – пътното платно се почиства от паднала земна и скална маса.

тагове проливен дъжд вреди софия река наводнение
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР